45 m³ -es Nauta keverő szállítása, zselatin homogenizálásához

A Hosokawa Micron B.V., egy nagyméretű, Vrieco-Nauta keverőjét (45m³) szállította egy darabban a gyártó Doetinchem-i üzeméből, egy közeli dokkban várakozó uszályra. Az alkalom felhívta magára különmböző helyi médiák figyelmét. A gyárban, a Vrieco-Nauta mixer (keverőt), a 6 méteres átmérőjével, óvatosan kimanőverezték és rátették egy lapos utánfutóra. A keverőt, lassan, tehergépkocsival, biztonsági kísérettel, elvitték az alig 1 km-re lévő dokkba az Oude IJssel folyóhoz. Ott, beemelték az uszályba, hogy vízi úton folytassa útját egy Belgiumban lévő vevőnkhöz.

 

Ez egyáltalán nem a legnagyobb keverő, amit Hosokawa Micron B.V. valaha gyártott (akár 80m³), de az a tény, hogy egy darabban szállították, a megszokotthoz képest különleges. A nagyméretű keverőket, rendszerint kisebb darabokban szállítják, és a helyszínen szerelik össze. Azonban, ebben az esetben, a vevő higiénés követelményei egy megközelítést igényeltek. A conical screw mixer (kúpos, csigás keverőt) élelmiszeripari zselatin gyártásához használják.

 

Lent, egy rövid videó riportot talál, amit a helyi Regio8 csatorna készített. A videóban, Rob Dijkhuizen, Termelési és Logisztikai Igazgató beswzél a riporternek (flamandul) a különleges szállítmányról.

45 m³ -es Nauta keverő szállítása, zselatin homogenizálásához