Kávé
Kávé feldolgozás
Mivel a népesség több mint egyharmada naponta fogyasztja különböző formákban, a kávé egyértelműen az egyik legnépszerűbb feldolgozott ital a világon. Nemcsak italként szolgál, a kávét gyakran kultúrának is tekintik. A kávégyártás tudásintenzív iparág. A különböző régiókból származó kávébabok eltérő ízvilágúak, miközben a koffein szintjük is eltérő lehet. A kávébab feldolgozásakor a pörkölési tartomány a világos aranybarnától egészen a sötét színű pörkölt kávébabig terjed. A kávé kóstolásának módja országonként, szokásonként és a használandó eszközök szerint is különbözik.
Milyen kávégyártó berendezésre van szüksége?
Bolti kávépörkölő
Bolti kávépörkölő: képzelje csak el, hogy kávézójában a frissen pörkölt kávé illata...
Ipari kávépörkölő
Ipari kávépörkölő: pörköljön óránként 80- 2 200 kg/h kávébabot! A legkorszerűbb ipari...
Ipari kávébab siló
Ipari kávébab siló: zöld vagy pörkölt kávébab tárolására szolgáló silók, professzionális pörkölő...
Bolti kávébab siló
Bolti kávébab siló: Mutassa meg vásárlóinak a különleges kávé tartályban a zöld...
Optikai kávépörkölő
Optikai kávépörkölő: ha a kávébab pörkölésének és műveleteinek valamennyi fázisát látni és...
A kávé feldolgozás lépései
A kávékészítés, vagyis a feldolgozási módszere a kávénövények nyers terméseitől a kész kávé elkészítéséig terjed. A kávé feldolgozásának különböző módjai vannak, amelyek jelentősen befolyásolhatják a kialakuló ízeket. Ezenkívül a kávétermékek végső formája és az, hogy az emberek hogyan isszák a kávét, szintén fontos szerepet játszik a megjelenő ízösszetételben. A kiváló minőségű kávétermékek iránti kereslet óriási növekedése azt jelenti, hogy a kisebb termelők a minőség és az innováció segítségével kihasználhatják ezt a hatalmas potenciált.
A kávé gyártási folyamata
A betakarítás után a kávécseresznyét száraz vagy nedves módszerrel kell feldolgozni, hogy a kávébabot fedő gyümölcsöket eltávolítsák. Ezután a babokat súly és méret szerint forgó dobok vagy szitaszűrők segítségével szétválasztják. Miután a kávébabokat megszárították és osztályozták, készen állnak a pörkölésre. Néha a különböző babokat összekeverik a kívánt íz elérése érdekében. Mivel a kávé jellegzetes íze és aromája csak a babok pörkölése után alakul ki, a pörkölés a folyamat lényeges lépése. A pörkölés után a kávébabokat általában hengermalmokban őrlik meg. Az őrlés elsődleges célja, hogy a lehető legtöbb ízt hozza ki egy csésze kávéból, az őrlés típusa pedig meghatározza, hogy a kávéfőzés során milyen gyorsan jelennek meg a kávé aromái.
Instant kávé előállítása
Az instant kávé pörkölt és őrölt kávéból készül. Az őrölt kávébabokat forró vízzel extrahálják, hogy az aromát és az ízt visszanyerjék. A kávékivonatot ezután kétféle módon lehet szárítani: porlasztva szárítással vagy fagyasztva szárítással. A porlasztva szárítás során a kávékivonatot forró légsugárba permetezik, ahol gyorsan szárad, és a szárító aljára érve finom porrá válik. A fagyasztva szárítás során a kávékivonatot körülbelül -40 °C-ra fagyasztják és szemcsékre esik. A nagyon alacsony hőmérséklet és a kíméletes szárítási körülmények megóvják a kávé aroma- és ízvilágát. Végül az instant kávé granulátumokat tasakokba vagy üvegekbe kerül.
Fenntartható trend a kávé csomagolásában
Az éghajlatváltozással és a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tudatosság növekedése miatt a kávéipar fenntarthatósága létfontosságú szempont lett. A kávécsomagolás szempontjából egyre nagyobb tendencia a környezetbarát anyagok használata. A környezeti terhelés csökkentése a gyártás különböző szakaszaiban történik. Mivel a kávékapszula-hulladék minden eddiginél nagyobb mennyiségben fordul elő, az olyan termékek, mint a biológiailag lebomló, feloldható kapszula, a környezeti hatások csökkentését célozzák, miközben továbbra is kiváló minőségű kávét kínálnak kényelmesen otthonunkba. Az újrahasznosítható és biológiailag lebomló anyagokat széles körben alkalmazzák a kávébabzsákok vagy -dobozok esetében is.
Hogyan csomagoljuk a kávébabot vagy a kávéporokat?
A kávészemek vagy az őrölt kávé minősége a levegőben lévő oxigén hatására gyorsan romlik; az oxigén lebontja a kávé értékes aromáit, és csökkenti a termék értékét. Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb mértékben garantálják, hogy a vevő által elfogyasztott kávé íze ugyanolyan legyen, mint amikor elhagyta a gyárat, a kávébabot vagy az őrölt kávét gyakran vákuum- vagy lágy vákuum csomagolásba csomagolják, hogy levegőmentes legyen.
Kávégyártó berendezés akcióban
Milyen terméket állít elő?
Üdvözöljük! Szívesen hallanánk a folyamatáról! üzenjen nekünk, és mi válaszolunk 24 órán belül vagy hívjon fel a ..... számon +36 30 833 1654
Keressen minket!
Minden adatát bizalmasan kezeljük