Gyümölcslé

Gyümölcslé gyártása

Ananász, narancs, maracuja, amit csak szeretne. A gyümölcslé-gyártási folyamat a választott nyersanyag kiválasztásával és tisztításával kezdődik, majd olyan lépéseken megy keresztül, mint az extrakció és a szűrés, amíg palackokban a piac polcaira nem kerül. A berendezések a gyümölcsben lévő víz mennyiségétől függően változnak.

Milyen gyümölcsgyártó berendezésre van szüksége?

Gyümölcs püré gyártó gép - magas cukortartalom
Gyümölcs püré gyártó gép –…

A magas cukortartalmú gyümölcspürék gyártása és termékfejlesztése során a kombinált berendezések alkalmazása...

Ipari gyümölcs dehidratáló gép
Ipari gyümölcs dehidratáló gép

A szárított gyümölcsök nagyon népszerűek, akár csak önmagukban is, de mint élelmiszerek...

Dzsem gyártó gép - gyümölcs feldolgozáshoz
Dzsem gyártó gép – gyümölcs…

A sütőipar széles körben alkalmazza a gyümölcs dzsemeket a különböző sütőipari termékek...

Csomó bontó gép szárított gyümölcsökhöz
Csomó bontó gép szárított gyümölcsökhöz

Csomó bontó gép: a különféle összeragadt, összefagyott szemes termékek hatékony és roncsolás...

Élelmiszeripari vákuumcsomagoló gép
Élelmiszeripari vákuumcsomagoló gép

A kompakt és tiszta vákuumcsomagolás segít fokozni az élelmiszer termékek minőségét és...

Csokoládé csomagoló gép - csavarásos technológia
Csokoládé csomagoló gép – csavarásos…

Az egyes csokoládétermékek nagy tételű egyenkénti csomagolása gyengéd kezelést igényel. A hagyományos...

Granola keverő szakazos működéssel
Granola keverő szakazos működéssel

A granola alapú receptek összetevőinek gondos kezelése biztosítja az optimális minőséget.  A...

Zselé adagoló - keményítő nélkül
Zselé adagoló – keményítő nélkül

A zselé és rágógumi termékek hagyományos adagolói keményítő formákat használnak. Ezek nem...

A gyümölcslé készítésének feldolgozási lépései

Címkézőgépek

Extraháló berendezések

Ipari ellenőrző berendezések

Őrlőberendezések

Sorszámozó berendezés

Stickpack gépek

Tasakoló gépek

Töltősorok

A gyümölcslégyártási folyamat elindítása: tisztítás és préselés

Az első művelet a gyümölcsök megmosása. Ehhez olyan lehetőségek közül választhat, mint a surfing mosógép, amely nagynyomású vízszivattyúkkal pörget és tisztítja a gyümölcsöket; a kefés és permetező tisztítógép, amelyben mindkét folyamat egyszerre történik; vagy a buborékos gyümölcs mosógép, amelyben vízbe és szappanba mártja a gyümölcsöket.

A tisztítás után ki kell vonni a gyümölcs levét. A préselés nagymértékben függ a választott gyümölcs fajtájától, és egyes gyümölcsöket elő kell készíteni a gyümölcslé kinyerése előtt. A nagyobb víztartalmú gyümölcsök általában présgépen mennek keresztül, amely a nyersanyag hőmérsékletétől függően hideg-, meleg- és fagyasztva préselést végezhet. A szárazabb gyümölcsök oldószeres préselésen mennek keresztül, ahol a gyümölcsök sejtjeiből nyert levet forró vizes présbe tesszük. Az prés történhet centrifugával is. Ebben az esetben a centrifugális erő elválasztja a gyümölcslevet a gyümölcshústól. A gyümölcslé kinyerésének másik módja, hogy a gyümölcsöket enzimes kezelésnek vetjük alá.

Gyümölcslevek szűrése, tisztítása és keverése

Ha tiszta gyümölcslevet készít, a pektin és más szénhidrátok eltávolítása érdekében végzett tisztítás után szűrőrendszerre van szüksége a gyártás folytatásához és a szilárd anyagok eltávolításához. Amennyiben zavaros gyümölcslevet készít, a következő lépések között szintén szerepelhet szűrés vagy centrifugálás, így az oldhatatlan részecskék kimaradhatnak. A sűrített gyümölcslevek a víz eltávolítása érdekében párologtatáson mennek keresztül; utána vissza kell állítani őket, hogy visszanyerjék a folyamat során elveszett ízeket.

A gyümölcslevek előállítási folyamatának módszerei nagyban különbözhetnek attól függően, hogy milyen típusú gyümölcslevet készítünk. Akár a gyümölcskoncentrátum helyreállításáról, akár más összetevők összekeveréséről és a homogenizált textúra eléréséről van szó, a gyümölcslé keverőtartályok segíthetnek az egyenletes keverék elérésében a megfelelő adagú összetevőkkel.

A gyümölcslégyártási folyamat befejezése: pasztőrözés, palackozás és csomagolás

A keverés után, de a palackok megtöltése előtt pasztőrözni kell a gyümölcslevet. Ez elpusztítja a mikroorganizmusokat és hatástalanítja az enzimeket, amelyek zavarosabbá tehetik a gyümölcslevet, mint amilyennek szeretné. A pasztőrözés emellett nagyobb biztonságot nyújt a gyümölcslé fogyasztásához, és meghosszabbítja a gyümölcslé szavatossági idejét.

A töltőrendszerek palackozzák és kupakolják a gyümölcslevet, és kevés emberi ellenőrzést igényelnek. Szabályozhatja a palackban lévő folyadék mennyiségét és a töltés sebességét, hogy elkerülje a gyümölcslé pazarlását. Az utolsó lépések a gyümölcslé címkézése és csomagolása.

Zsuzsanna Gyenge

Üdvözöljük! Szívesen hallanánk a folyamatáról! üzenjen nekünk, és mi válaszolunk 24 órán belül vagy hívjon fel a ..... számon +36 30 833 1654

Keressen minket!

Minden adatát bizalmasan kezeljük

Gyümölcslé