Gyümölcslé

Gyümölcslé gyártása

Ananász, narancs, maracuja, amit csak szeretne. A gyümölcslé-gyártási folyamat a választott nyersanyag kiválasztásával és tisztításával kezdődik, majd olyan lépéseken megy keresztül, mint az extrakció és a szűrés, amíg palackokban a piac polcaira nem kerül. A berendezések a gyümölcsben lévő víz mennyiségétől függően változnak.

Milyen gyümölcsgyártó berendezésre van szüksége?

Gyümölcs püré gyártó gép - magas cukortartalom
Gyümölcs püré gyártó gép –…

A magas cukortartalmú gyümölcspürék gyártása és termékfejlesztése során a kombinált berendezések alkalmazása...

Ipari gyümölcsdehidratáló berendezés
Ipari gyümölcsdehidratáló berendezés

Ipari gyümölcsdehidratáló berendezés A szárított gyümölcsök nagyon népszerűek, akár csak önmagukban is,...

Dzsem gyártó gép - gyümölcs feldolgozáshoz
Dzsem gyártó gép – gyümölcs…

A sütőipar széles körben alkalmazza a gyümölcs dzsemeket a különböző sütőipari termékek...

Csomó bontó gép szárított gyümölcsökhöz és fagyasztott zöldségekhez
Csomó bontó gép szárított gyümölcsökhöz…

Csomó bontó gép: a különféle összeragadt, összefagyott szemes termékek hatékony és roncsolás...

Élelmiszeripari vákuumcsomagoló gép
Élelmiszeripari vákuumcsomagoló gép

A kompakt és tiszta vákuumcsomagolás segít fokozni az élelmiszer termékek minőségét és...

Közepes Sebességű, Rugalmas Csomagológép Csokoládékhoz
Közepes Sebességű, Rugalmas Csomagológép Csokoládékhoz

Az egyes csokoládétermékek nagy tételű egyenkénti csomagolása gyengéd kezelést igényel. A hagyományos...

Szakaszos granola keverő
Szakaszos granola keverő

A granola alapú receptek összetevőinek gondos kezelése biztosítja az optimális minőséget.  A...

Keményítő nélküli adagoló zseléhez
Keményítő nélküli adagoló zseléhez

A zselé és rágógumi termékek hagyományos adagolói keményítő formákat használnak. Ezek nem...

A gyümölcslé készítésének feldolgozási lépései

Címkézőgépek

Csomagoló berendezések

Extraháló berendezések

Fagyasztva szárítók

Formába töltő lezáró berendezések

Ipari ellenőrző berendezések

Kartonozó berendezések

Keverő gépek

Keverőberendezések

Őrlőberendezések

Rugalmas köztes ömlesztettáru-konténerek

Sorszámozó berendezés

A gyümölcslégyártási folyamat elindítása: tisztítás és préselés

Az első művelet a gyümölcsök megmosása. Ehhez olyan lehetőségek közül választhat, mint a surfing mosógép, amely nagynyomású vízszivattyúkkal pörget és tisztítja a gyümölcsöket; a kefés és permetező tisztítógép, amelyben mindkét folyamat egyszerre történik; vagy a buborékos gyümölcs mosógép, amelyben vízbe és szappanba mártja a gyümölcsöket.

A tisztítás után ki kell vonni a gyümölcs levét. A préselés nagymértékben függ a választott gyümölcs fajtájától, és egyes gyümölcsöket elő kell készíteni a gyümölcslé kinyerése előtt. A nagyobb víztartalmú gyümölcsök általában présgépen mennek keresztül, amely a nyersanyag hőmérsékletétől függően hideg-, meleg- és fagyasztva préselést végezhet. A szárazabb gyümölcsök oldószeres préselésen mennek keresztül, ahol a gyümölcsök sejtjeiből nyert levet forró vizes présbe tesszük. Az prés történhet centrifugával is. Ebben az esetben a centrifugális erő elválasztja a gyümölcslevet a gyümölcshústól. A gyümölcslé kinyerésének másik módja, hogy a gyümölcsöket enzimes kezelésnek vetjük alá.

Gyümölcslevek szűrése, tisztítása és keverése

Ha tiszta gyümölcslevet készít, a pektin és más szénhidrátok eltávolítása érdekében végzett tisztítás után szűrőrendszerre van szüksége a gyártás folytatásához és a szilárd anyagok eltávolításához. Amennyiben zavaros gyümölcslevet készít, a következő lépések között szintén szerepelhet szűrés vagy centrifugálás, így az oldhatatlan részecskék kimaradhatnak. A sűrített gyümölcslevek a víz eltávolítása érdekében párologtatáson mennek keresztül; utána vissza kell állítani őket, hogy visszanyerjék a folyamat során elveszett ízeket.

A gyümölcslevek előállítási folyamatának módszerei nagyban különbözhetnek attól függően, hogy milyen típusú gyümölcslevet készítünk. Akár a gyümölcskoncentrátum helyreállításáról, akár más összetevők összekeveréséről és a homogenizált textúra eléréséről van szó, a gyümölcslé keverőtartályok segíthetnek az egyenletes keverék elérésében a megfelelő adagú összetevőkkel.

A gyümölcslégyártási folyamat befejezése: pasztőrözés, palackozás és csomagolás

A keverés után, de a palackok megtöltése előtt pasztőrözni kell a gyümölcslevet. Ez elpusztítja a mikroorganizmusokat és hatástalanítja az enzimeket, amelyek zavarosabbá tehetik a gyümölcslevet, mint amilyennek szeretné. A pasztőrözés emellett nagyobb biztonságot nyújt a gyümölcslé fogyasztásához, és meghosszabbítja a gyümölcslé szavatossági idejét.

A töltőrendszerek palackozzák és kupakolják a gyümölcslevet, és kevés emberi ellenőrzést igényelnek. Szabályozhatja a palackban lévő folyadék mennyiségét és a töltés sebességét, hogy elkerülje a gyümölcslé pazarlását. Az utolsó lépések a gyümölcslé címkézése és csomagolása.

Zsuzsanna Gyenge

Üdvözöljük! Szívesen hallanánk a folyamatáról! üzenjen nekünk, és mi válaszolunk 24 órán belül vagy hívjon fel a ..... számon +36 30 833 1654

Keressen minket!

Minden adatát bizalmasan kezeljük

Gyümölcslé