Gyümölcslé
Gyümölcslé gyártása
Ananász, narancs, maracuja, amit csak szeretne. A gyümölcslé-gyártási folyamat a választott nyersanyag kiválasztásával és tisztításával kezdődik, majd olyan lépéseken megy keresztül, mint az extrakció és a szűrés, amíg palackokban a piac polcaira nem kerül. A berendezések a gyümölcsben lévő víz mennyiségétől függően változnak.
Milyen gyümölcsgyártó berendezésre van szüksége?
Gyümölcs püré gyártó gép –…
A magas cukortartalmú gyümölcspürék gyártása és termékfejlesztése során a kombinált berendezések alkalmazása...
Ipari gyümölcs dehidratáló gép
A szárított gyümölcsök nagyon népszerűek, akár csak önmagukban is, de mint élelmiszerek...
Dzsem gyártó gép – gyümölcs…
A sütőipar széles körben alkalmazza a gyümölcs dzsemeket a különböző sütőipari termékek...
Csomó bontó gép szárított gyümölcsökhöz
Csomó bontó gép: a különféle összeragadt, összefagyott szemes termékek hatékony és roncsolás...
Élelmiszeripari vákuumcsomagoló gép
A kompakt és tiszta vákuumcsomagolás segít fokozni az élelmiszer termékek minőségét és...
Csokoládé csomagoló gép – csavarásos…
Az egyes csokoládétermékek nagy tételű egyenkénti csomagolása gyengéd kezelést igényel. A hagyományos...
Granola keverő szakazos működéssel
A granola alapú receptek összetevőinek gondos kezelése biztosítja az optimális minőséget. A...
Zselé adagoló – keményítő nélkül
A zselé és rágógumi termékek hagyományos adagolói keményítő formákat használnak. Ezek nem...
A gyümölcslé készítésének feldolgozási lépései
A gyümölcslégyártási folyamat elindítása: tisztítás és préselés
Az első művelet a gyümölcsök megmosása. Ehhez olyan lehetőségek közül választhat, mint a surfing mosógép, amely nagynyomású vízszivattyúkkal pörget és tisztítja a gyümölcsöket; a kefés és permetező tisztítógép, amelyben mindkét folyamat egyszerre történik; vagy a buborékos gyümölcs mosógép, amelyben vízbe és szappanba mártja a gyümölcsöket.
A tisztítás után ki kell vonni a gyümölcs levét. A préselés nagymértékben függ a választott gyümölcs fajtájától, és egyes gyümölcsöket elő kell készíteni a gyümölcslé kinyerése előtt. A nagyobb víztartalmú gyümölcsök általában présgépen mennek keresztül, amely a nyersanyag hőmérsékletétől függően hideg-, meleg- és fagyasztva préselést végezhet. A szárazabb gyümölcsök oldószeres préselésen mennek keresztül, ahol a gyümölcsök sejtjeiből nyert levet forró vizes présbe tesszük. Az prés történhet centrifugával is. Ebben az esetben a centrifugális erő elválasztja a gyümölcslevet a gyümölcshústól. A gyümölcslé kinyerésének másik módja, hogy a gyümölcsöket enzimes kezelésnek vetjük alá.
Gyümölcslevek szűrése, tisztítása és keverése
Ha tiszta gyümölcslevet készít, a pektin és más szénhidrátok eltávolítása érdekében végzett tisztítás után szűrőrendszerre van szüksége a gyártás folytatásához és a szilárd anyagok eltávolításához. Amennyiben zavaros gyümölcslevet készít, a következő lépések között szintén szerepelhet szűrés vagy centrifugálás, így az oldhatatlan részecskék kimaradhatnak. A sűrített gyümölcslevek a víz eltávolítása érdekében párologtatáson mennek keresztül; utána vissza kell állítani őket, hogy visszanyerjék a folyamat során elveszett ízeket.
A gyümölcslevek előállítási folyamatának módszerei nagyban különbözhetnek attól függően, hogy milyen típusú gyümölcslevet készítünk. Akár a gyümölcskoncentrátum helyreállításáról, akár más összetevők összekeveréséről és a homogenizált textúra eléréséről van szó, a gyümölcslé keverőtartályok segíthetnek az egyenletes keverék elérésében a megfelelő adagú összetevőkkel.
A gyümölcslégyártási folyamat befejezése: pasztőrözés, palackozás és csomagolás
A keverés után, de a palackok megtöltése előtt pasztőrözni kell a gyümölcslevet. Ez elpusztítja a mikroorganizmusokat és hatástalanítja az enzimeket, amelyek zavarosabbá tehetik a gyümölcslevet, mint amilyennek szeretné. A pasztőrözés emellett nagyobb biztonságot nyújt a gyümölcslé fogyasztásához, és meghosszabbítja a gyümölcslé szavatossági idejét.
A töltőrendszerek palackozzák és kupakolják a gyümölcslevet, és kevés emberi ellenőrzést igényelnek. Szabályozhatja a palackban lévő folyadék mennyiségét és a töltés sebességét, hogy elkerülje a gyümölcslé pazarlását. Az utolsó lépések a gyümölcslé címkézése és csomagolása.
Üdvözöljük! Szívesen hallanánk a folyamatáról! üzenjen nekünk, és mi válaszolunk 24 órán belül vagy hívjon fel a ..... számon +36 30 833 1654
Keressen minket!
Minden adatát bizalmasan kezeljük