Édesipar

Élelmiszeripari drazsírozó

Élelmiszeripari drazsírozó

Az élelmiszeripari drazsírozással, mint az édesipari technológiák egyik műveletével gyakran keresnek meg ügyfeleink, ugyanis számos, kedvelt édességtípus, mint a drazsírozott mazsola, aszalt meggy, szilva, kávé vagy kakaóbab ezzel az eljárással készül. Mára már rengeteg ízkombinációval találkozhatunk: például édes-sós, csokoládés-csilis, amikhez többféle bevonó és csokoládé is beszerezhető. A bevonat amellett, hogy extra ízélményt nyújt a fogyasztónak, [...]
Behordó szalag terelő lemezekkel

Szaloncukor szemenkénti csomagolása automatikusan, nagy sebességgel

  Hazánkban nincs Karácsony szaloncukor nélkül, évente legalább 3500 tonnát fogyasztunk belőle. Ekkora mennyiség legyártása már nyár elején elindul. A legnépszerűbb ízek a zselés (például narancsos), a marcipános és a fondant töltetű. Először a szaloncukor magját (korpuszt) készítik el formázással vagy öntéssel, majd meleg csokoládéval vonják be, amelyet hűtőalagútban megszilárdítanak, és ezt követően csomagolnak. A […]

Lareka szeletes és táblás csokoládé csomagológép

Lareka szeletes és táblás csokoládé csomagológép

Tisztelt Partnereink! A legtöbb üzletember egyetért abban, hogy 2020 messze nem azt hozta, amit elvártak tőle - egészen idáig. Szeretnénk ezért figyelmüket újra a Lareka terméke iránt fordítani, mely a csokoládé értékesítés legnagyobb szezonjára, az év végére összpontosít. A Lareka BTB PCC koncepciójáról már itt írtunk. A Lareka BTB25 csomagológépével karöltve meghozhatja Önöknek a várva [...]
LAREKA - Personalized Chocolate Concept (PCC) / Személyes csokoládé koncepció

LAREKA – Personalized Chocolate Concept (PCC) / Személyes csokoládé koncepció

SZEMÉLYES ÉS EGYEDI CSOKOLÁDÉ CSOMAGOLÁS KOMPLETT CSOMAGOLÁSI MEGOLDÁS a gyártók számára A csokoládé csomagolóanyag nyomtatható verziói: kis táblákon bármilyen fotókkal, vagy különféle fényképpel puzzle, mozaik elrendezésben, minimum 6 db-os kiindulási mennyiségtől: BTB PCC koncepcióról YouTube videófilm: Kérdések és válaszok: • Miért érdekes a személyes és egyedi csomagolással készült csokoládé • Milyen termékeket lehet ezzel a [...]
Személyre szabott csokoládé

Tisztelt Partnereink!

Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek a Lareka holland csomagológépgyártó legújabb termékét:

Personalised chocolate concept (PCC), azaz a személyre szabott csokoládé ötletét

Személyre szabott csokoládé

Személyre szabott csokoládé

Tisztelt Partnereink!

Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek a Lareka holland csomagológépgyártó legújabb termékét:

Personalised chocolate concept (PCC), azaz a személyre szabott csokoládé ötletét

Élelmiszerek gyártásához, nagy sebességű dekoráló berendezés

Élelmiszerek gyártásához, nagy sebességű dekoráló berendezés

Egyedi igények alapján szállítunk nagy sebességű élelmiszer dekoráló berendezést: grafikai dekorálás, felületi üregek, lenyomatok kitöltése, felületre rétegek felhordása.

Vitaminozott gumicukor

Vitaminozott gumicukor, zselés, kemény cukrok, toffee táplálékkiegészítők gyártásához főző és adagoló berendezés – Élő bemutató a kölni Prosweet kiállításon

A 2020. február 2-5 között megrendezésre kerülő kölni ProSweets kiállításon láthatnak élő gépbemutatót a Baker Perkins standján, ahol keményítőpúder-mentes adagoló berendezés kerül bemutatásra.

Szitálási frakció visszajuttatása az őrlőgépre

Projekt bemutató: hatékonyság növelés és selejt csökkentés PIAB vákuumos anyagszállító berendezésekkel

Néhány évvel ezelőtt a Mondelez cégcsoporthoz tartozó Győri Keksz Kft-nél üzembe helyeztünk egy kis méretű PIAB vákuumos anyagszállító berendezést, melynek feladata egy magszóró gép anyaggal való ellátása volt. Ennek a készüléknek a jó, megbízható működése jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a múlt év végén egy újabb projekt kapcsán ismét szóba kerüljön hasonló pneumatikus anyagszállító készülék. Ezzel […]

ChocoMeter 5 colos színes kijelzővel, nyomtatóval, USB csatlakozóval

Édes újdonság: csokoládé temperálás mesterfokon

Ínycsiklandó élménnyel kezdődött az év: januárban részt vettünk a ProSweets édesipari vásáron Kölnben. Számtalan újdonság közül egy különlegességet emelünk csak ki, a csokoládé megfelelő hőmérsékleten tartását biztosító StellaNova® névre keresztelt találmányt. A gyártó a Karácsonyi számunkban bemutatott dán Aasted. A temperálás jelentősége a csokoládégyártásban Nem csak a táblás csokira kell gondolni, hanem számos édesipari termékre, […]

Alice 3 fejes extruder és adagoló

Élelmiszeripari masszák formázása ALICE™ extruderrel

Kicsoda is Alice? A 70-es évek örökzöld Smokie slágere nem ad erre választ, cikkünkben mi viszont bemutatnánk dán partnerünk, az Aasted Alice márkanevű gépét. Moduláris extrudáló és adagolórendszerét magas minőségű élelmiszeripari termékekkel szembeni gyártási elvárásoknak megfelelően tervezte az alapításának 100 éves évfordulóját tavaly ünnepelő vállalat. Az Alice™ szabadalommal védett újdonságokat tartalmaz, kiemelkedően pontos adagolás jellemzi […]

Fánkmártási próba

Mártógép nemcsak csoki, hanem kaszinótojás és fánk bevonásához is

A SIRHA kiállításon a kávépörkölő mellett egy automata temperáló és mártógépet is üzemeltettünk, mely szintén nagy érdeklődést keltett. Táblás csokoládét, csokoládéval bevont ínyencségeket készítettünk és kínáltunk a látogatóknak. A belga Betec nevű partnerünk MBE típusú tárcsás mártógépe PLC vezérléssel, érintő-képernyővel ellátott berendezés, amelyen minden paraméter – hőmérséklet, bevonat vastagság, tömegáram – fokozatmentesen állítható. A gép […]

Az édesipar Mekkájából jelentjük

Az édesipar Mekkájából jelentjük

A Holimex Kft. édesipari gépgyártó partnerei saját standon fogadták a PROSWEETS édesipari és snack termék kiállításra ellátogatókat. Kölnben 28 hektáros területen 34 országból 336 kiállító mutatta be termékeit 2016 január 31 és február 3 között. A technológiai gépek és csomagoló berendezések iránt érdeklődők között több magyar élelmiszeripari vállalattal is találkoztunk. Örömmel fogadtuk őket, akik ebben […]

Csokinapok, édes percek

Csokinapok, édes percek

Ostyák, kekszek, szárított gyümölcsök, olajos magvak valamint csokoládé gyártók figyelmébe ajánljuk következő cikkünket. Tavaly októberben egy hétig a Royal Duyvis Wiener szakemberei voltak vendégeink. Ők a kakaóbab feldolgozás, kakaópor, bevonómassza-, és csokoládékészítés specialistái. Előadást tartottak berendezéseikről, hagyományos és modern technológiákról, melyre néhány partnerünket is meghívtunk. Közösen meglátogattunk néhány ügyfelünket, hogy képet kaphassanak a hazai körülményekről. […]