Élelmiszeripari drazsírozó
MIA Food Tech – Célkeresztben a müzliszeletek
Egyedi fejlesztésű hőntartó kabin IBC konténerek temperálására
Holimex csapatát jól ismerő kollégák többsége tényként kezeli, de biztosan vannak olyanok, akik nem tudják, hogy Holimex nevében nem véletlen a „Mérnöki” és a „Kereskedelmi” kifejezés sorrendje. Büszkék vagyunk arra, hogy nem csak értékesítünk, képviselünk, hanem vevőink egyedi igényeinek megfelelően, tudásunk és elkötelezettségünk legjavát adva tervezünk és gyártunk rendszereket és célberendezéseket partnereink számára. Egy ilyen […]
Szaloncukor szemenkénti csomagolása automatikusan, nagy sebességgel
Hazánkban nincs Karácsony szaloncukor nélkül, évente legalább 3500 tonnát fogyasztunk belőle. Ekkora mennyiség legyártása már nyár elején elindul. A legnépszerűbb ízek a zselés (például narancsos), a marcipános és a fondant töltetű. Először a szaloncukor magját (korpuszt) készítik el formázással vagy öntéssel, majd meleg csokoládéval vonják be, amelyet hűtőalagútban megszilárdítanak, és ezt követően csomagolnak. A […]
Lareka szeletes és táblás csokoládé csomagológép
Csokoládé felhasználók, édesipari üzemek figyelmébe!
LAREKA – Personalized Chocolate Concept (PCC) / Személyes csokoládé koncepció
Személyre szabott csokoládé
Személyre szabott csokoládé
Tisztelt Partnereink!
Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek a Lareka holland csomagológépgyártó legújabb termékét:
Personalised chocolate concept (PCC), azaz a személyre szabott csokoládé ötletét
Édes újdonság: csokoládé temperálás mesterfokon
Ínycsiklandó élménnyel kezdődött az év: januárban részt vettünk a ProSweets édesipari vásáron Kölnben. Számtalan újdonság közül egy különlegességet emelünk csak ki, a csokoládé megfelelő hőmérsékleten tartását biztosító StellaNova® névre keresztelt találmányt. A gyártó a Karácsonyi számunkban bemutatott dán Aasted. A temperálás jelentősége a csokoládégyártásban Nem csak a táblás csokira kell gondolni, hanem számos édesipari termékre, […]
Mártógép nemcsak csoki, hanem kaszinótojás és fánk bevonásához is
A SIRHA kiállításon a kávépörkölő mellett egy automata temperáló és mártógépet is üzemeltettünk, mely szintén nagy érdeklődést keltett. Táblás csokoládét, csokoládéval bevont ínyencségeket készítettünk és kínáltunk a látogatóknak. A belga Betec nevű partnerünk MBE típusú tárcsás mártógépe PLC vezérléssel, érintő-képernyővel ellátott berendezés, amelyen minden paraméter – hőmérséklet, bevonat vastagság, tömegáram – fokozatmentesen állítható. A gép […]
Csokinapok, édes percek
Ostyák, kekszek, szárított gyümölcsök, olajos magvak valamint csokoládé gyártók figyelmébe ajánljuk következő cikkünket. Tavaly októberben egy hétig a Royal Duyvis Wiener szakemberei voltak vendégeink. Ők a kakaóbab feldolgozás, kakaópor, bevonómassza-, és csokoládékészítés specialistái. Előadást tartottak berendezéseikről, hagyományos és modern technológiákról, melyre néhány partnerünket is meghívtunk. Közösen meglátogattunk néhány ügyfelünket, hogy képet kaphassanak a hazai körülményekről. […]