Solidfog – sterilezés ködbe burkolózva

Biotechnológiai profilunk legújabb cégét mutatjuk be. Olyan munkahelyeken, ahol a légtérnek is sterilnek kell lennie, kiválóan alkalmazható a hidrogén -peroxid köddel történő dezinficiálás. Az ötlet nem új, a naszcens oxigénatom erőteljes oxidáló hatását már régóta használják. Ózongenerátorok, germicid lámpák évtizedek óta szolgálnak kórházakban, mikrobiológiai laborokban, vízkezelésnél, intenzív állattartó telepeken. A hidrogén-peroxid is régóta ismert erős oxidáló (szőkítő) szer.

Mobil DosyMist

Mobil DosyMist

A Solidfog nevű partnerünk berendezésében az az egyedülálló, ahogyan ebből az anyagból képezi a ködöt. A konkurens gép fűtött felülettel párologtatja el a hidrogén peroxidot, nálunk a speciális porlasztó hideg aeroszolt képez. A vegyszerfelhasználás azonos csíraölő hatékonyság mellett a harmadára csökken, mert a bomlékony anyag csak a felületen, az oxidálandó szerves anyaggal találkozva fogy. A „hideg” ködből nincs kondenzáció, amikor a felülethez ér, így a módszer egyben száraz is. Nincs szükség tehát légkondícionálásra, nem változik sem a tér hőmérséklete sem a páratartalma. Egy berendezés akár 200 m2 felületre képes a hidrogén-peroxidot diszpergálni, bármilyen bonyolult elrendezésű is legyen az. A csíraszám milliomod részre csökkentését (6 log reduction) garantálják.

A Solidfog berendezések néhány fontos előnyét emeljük ki.

1. Mobilitás. Egy nagyobbacska, kerekeken guruló bőrönd több helyiségben is használható, ahol az áramhoz és a műszerlevegő hálózathoz csatlakozni lehet (plug-and-play). Amint az illusztráción is látható, izolátor és belső felszerelésének sterilezésére (SIP) is kiválóan alkalmazható.

2. Siemens PLC vezérli, tartja kézben a ciklus paramétereket, biztosítva a reprodukálhatóságot.

3. Validálás – a műveleti para-méterek (anyag, áram és levegő felhasználás) könnyen ellen-őrizhetők, dokumentálhatók, nyomon követhetők. Komplett IQ/OQ áll rendelkezésre üzembe helyezéskor.

Izolátor (glove box) sterilezése

Izolátor (glove box) sterilezése

A Solidfog relatíve fiatal cég, első validált rendszerét a belgiumi GSK-nál 2008-ban helyezte üzembe. Hazánkban egy egység már gazdára is talált. Reméljük, hogy többek érdeklődését is felkeltettük.

Kérdéseiket Somjai Imre kollégánk várja az imre.somjai@holimex.hu címen
illetve a 30/343 9187 telefonszámon.

Solidfog – sterilezés ködbe burkolózva
Izolátor (glove box) sterilezése