SIRHA Budapest 2022: Colimatic Spa

2022. március 22-24 között, egy év kihagyással ismét megrendezésre kerül Közép-Kelet-Európa legjelentősebb élelmiszeripari szakkiállítása, a SIRHA. A rendezvényt a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban tartják, a látogatókat 10:00 és 18:00 között várjuk.
A Holimex Kft idén 3. alkalommal lesz kiállító a SIRHA-n. Ez annak is köszönhető, hogy az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy hatalmas az igény a személyes találkozókra az üzleti életben is. A helyszínen 3 kollégánk várja Önöket és mindkét gépgyártó 1-1 szakembere is segítségükre lesz.
A korábbi eseményeken bemutattunk kávépörkölőt, automata csokoládé temperáló- és mártógépeket, eszköz- és ládamosó berendezést, zöldség- és gyümölcsszeletelő gépet, valamint fűszer-, dió- és sajtreszelőket.
A gépbemutató idén sem maradhat el, de a fókuszt most egy csomagoló- és egy tésztaadagoló berendezésre helyezzük, amelyeket élőben is megtekinthetnek két gyártó partnerünk, a Colimatic Spa. és a Delfin Srl. jóvoltából.

Következzen hát a Colimatic Spa bemutatása:

Colimatic Spa

A COLIMATIC márka közel 50 évvel ezelőtt született Olaszországban. A kis vállalkozás az alapítók szakértelmének köszönhetően exponenciálisan növekedett. Ez vezetett oda, hogy a hazai piacokra összpontosító kis olasz vállalat exportra váltott, és néhány év alatt a csomagolási ágazat nemzetközi szereplőjévé vált.
A Colimatic alapvető választékába tartoznak a thermoformázó sorok, tálcazáró megoldások, amelyek a kínált termékek gerincét alkotják.
Ezen kívül teljes szeletelősorokat, védőgázos csomagolókat, feliratozó, címkéző és cook-innek nevezett főzött termékek gyártására szolgáló berendezéseket gyártanak, de termékeik között a zsugorfóliás technológiával kombinált vákuumcsomagolók, az automatizálás és a skin csomagolás is szerepelnek. A Colimatic élvonalbeli megoldások széles skáláját kínálja, amelyeket a megbízhatóság, a nagy teljesítmény és az értékes élelmiszeripari termékek hulladékának csökkentése jellemez.
A COLIMATIC csomagolósorok ma az Olaszországban gyártott technológia, tapasztalat és minőség egyik legmagasabb szintjét képviselik.

Bemutatott berendezés: Thera 100

A Colimatic Thera 100 tipikus thermoforming, azaz hővel formázott tálcagyártó-, záró- és csomagolóberendezés. A készülék alkalmas atmoszférikus, vákuum-, védőgázzal történő zárásra vagy “skin” fedőfóliára, illetve könnyen nyitható tálca zárásra is. A lecsomagolt termékekből többféle mintát is megtekinthetnek a kedves látogatóink!

Thera 100

A Thera 100 nagy előnye, hogy újrahasznosított csomagolóanyagokat is lehet vele használni. Ráadásul a speciális vákuumrendszernek köszönhetően 30%-ot lehet spórolni a fóliahulladékon és záráshoz minimálisan 60 mikron fóliavastagság is elegendő. A felhasznált csomagolóanyag lehet papír alapú, de a zárás feltétele egy bizonyos vastagságban a műanyag réteg jelenléte, „skin” csomagolásnál pedig a fólia nyújtható kell, hogy legyen.
A berendezés kisméretű, kompakt, kiváló ár-érték és teljesítmény arányú. A gép váza és a termékkel érintkező részek rozsdamentes acél kivitelűek. Kapacitása 6 ciklus/perc, méretei: 3000 x 1200 x 2000 mm (HxSzxM).

Csomagolások

A Colimatic tálcás, illetve termoforming csomagológépek szigorú higiéniai követelményeknek is megfelelnek, amely elvárás a nyers húsok, felvágottak vagy sajtok, készételek csomagolására alkalmas gépekkel szemben.

SIRHA Budapest 2022: Colimatic Spa