Siker a Piab vákuumos szállító rendszereivel a díjnyertes, szerződéses csomagolónál

A vevő, egy szerződéses csomagoló, Wales-ben, az Egyesült Királyságban. Az alkalmazás célja: a kertápoláshoz használt, ömlesztett, zsákos granulátum-terméket, töltő – hegesztve lezáró gépen zacskókba tölteni . A vevő, egy díjnyertes, szerződéses csomagoló vállalat, aki több iparágban is tevékenykedik: otthonápolás, egészség és jólét és személyi törődés. Minden becsomagolására képesek, az 1 mg-os portasaktól az 1 literes üvegpalackig, szalagos és hólyagos kapszula-csomagolás mellett.

 

 

Háttér

A vevő a kertápolási granulátum termékek, szállító csigával alakra töltött, hegesztett zacskókba töltésével szembesült. Ez a szállító csiga a granulátumot finom porrá rongálta, ami eltömítette a csigát, és gyakran megszakította a termelést a szétszerelés és a megtisztítás miatt. Ennek következményeképpen, a termelési idő és a költségek elfogadhatatlanul magasak voltak.

Megoldás
Az alkalmazás megismerését szolgáló előzetes helyszíni bejárás során, Piab egy piFLOW®i vacuum conveyor (vákuumos szállító rendszert) javasolt. Ezt az alakra töltő gép fölött helyezik el, egy átvezető közdarabbal, ami lehetővé teszi, hogy a termék közvetlenül a gépbe hulljon. A szállító rendszer vezérlését az alakra töltő gép szintérzékelőjéhez csatlakoztatták egy kézi vezérlőpálcával, ami felszedi a granulátumot az ömlesztett anyagot tartalmazó zsákból. Amint megállapodtak a folytatásról, Piab elvégzett egy helyszíni próbaüzemeltetést annak igazolására, hogy a granulátumot sikeresen lehet továbbítani, aprózódás és eltömődés nélkül.

 

Eredmény
A továbbiakban nincs szükség a termelésnek a csigás adagoló megtisztítása miatti leállítására. Ez az állásidő csökenését, valamint a szállító rendszer jobb szabályozását eredményezte. A szállító jelenlétében a Műszaki Igazgató hozzáfűzte: “Annyira meggyőző ez a szállító rendszer, hogy rendelek egy másodikat is egy másik alakra töltő géphez, és a másik alkalmazásnál is a Piab vákuumos szállító rendszerét veszem figyelembe”.

Siker a Piab vákuumos szállító rendszereivel a díjnyertes, szerződéses csomagolónál