Készítsen 1.000 liter majonézt, mindössze 7 perc alatt!

Mártások optimális és költség-hatékony gyártása, IKA® kifejlesztette a Standard Production Plant SPP (szabványos gyártóüzemét), egy igen sokrétű és rugalmas rendszert.

 

A majonéz, egy népszerű kiegészítő, ami olajból, vízből és tojássárgájából áll. A különböző országokban eltérő célokra használnak fel egy olyan terméket, mint a majonéz. Az EU Tagállamokban, a majonéz összes zsírtartalma 70% és a tojássárga tartalom legalább 5% legyen. A német csemege-ipar útmutatásai  szerint a saláta majonéz öntet olajtartalma legalább 50% legyen.

 

A piacon beszerezhető változatok magukba foglalják a mustáros majonézt, a paradicsomos majonézt, valamint a mártásokat és más, alacsony kalória tartalmú saláta krémeket és önteteket. Minden ilyen szósz, olaj – víz emulzió.  Megfelelő mennyiségű víz-barát emulzió képzőt kell hozzáadni, hogy megakadályozzuk a fázisok szétválását. Általában, a majonéz típusú mártások esetében, a tojássárgáját, tejfehérjét vagy vegetáriánus emulzió képzőket használnak erre a célra. Az emulziót stabilizálják, és a végtermék viszkozitását vizes kolloidokkal és keményítővel állítják. Egy helyesen kiegyensúlyozott receptúra adja a kívánt szájízt és az optimális szerkezetet. Az adalékanyagok hozzáadása nem elegendő a jó minőségű emulzió előállításához. A legfontosabb, hogy az olajfázis apró cseppecskékre bomoljon – egy követelmény azok közül, amit az IKA® eljárása nagyon gyorsan képes kielégíteni.

 

Az the SPP plant előnyei:

  • Nagyon rövid adagidők,
  • Egyenletes magas termék-minőség,
  • Kiváló áthomogenizálódás,
  • Gyors emulzió képződés,
  • Felhasználó-barát üzemeltetés.
Készítsen 1.000 liter majonézt, mindössze 7 perc alatt!
SPP_500_Prod(1)_201304_CMYK_300dpi