Miért válasszuk az Mpac Langen kartonozó berendezéseit?

Na de mi is az az Mpac Langen, és marad a kérdés, hogy miért válasszuk a berendezéseit?

A rövid válasz az, hogy egy hollandiai székhelyű kartonozógép gyártó vállalat, de talán ebből még nem derül ki, hogy miért is ajánljuk őket. A kulcsszó, vagy kulcsrövidítés az OEE, tehát overall equipment efficiency, ami szabad  fordításban a rendelkezésre állás hatékonyságát jelenti. Ugyanis ez az egy  faktor megmutatja a berendezés rendelkezésre állását, teljesítményét és a  legyártott áru minőségét. Az Mpac Langen azt tűzte ki célul, hogy a berendezéseik esetében ezt az értéket a lehető legmagasabb szinten tartsák,  ami jelenleg 99%. Ennek az értéknek a jelentősége az üzemeltetés során válik érthetővé a felhasználó számára, hiszen a kartonozó gép az üzemelési idő 99%-ában jó minőségű terméket gyárt, az elvárt kapacitással.

Az OEE-nek természetesen komoly hatása van a berendezés üzemeltetési költségeire. Bár az Mpac Langen berendezéseinek bekerülési költsége némileg magasabb,  mint más gyártók esetében, de a beruházás sokkal hamarabb megtérül, mivel nincsenek váratlan leállások.

Természetesen a termelési hatékonyság mellett a konkrét berendezésekről sem szabad elfelejtkezni: mire is valók valójában? A kartonozó gépek, mint a másodlagos csomagolás berendezései, védelmet adnak az előzetesen primer csomagolóanyagba, pl.: fóliába, zacskóba, tasakba csomagolt termékeknek, másrészt áruházi polcra kihelyezhető kínáló csomagolást biztosítanak.  Tipikus kartonba csomagolt termékek: fagyasztott pizza, mirelit áruk, jégkrémek, kekszek, dobozos zsebkendő, kontaktlencsék, steril kötszerek, bliszterek, kozmetikumok, szeszes italok és még rengeteg más.

Air félautomata kartonozó

A kartonozó gépek az áru berakás iránya szerint lehetnek függőleges és vízszintes típusok. Az Mpac Langen az utóbbi kivitelű berendezések gyártója, ezen berendezésekhez felhasználható kartonok a hosszanti oldalukon előre ragasztottak. A vízszintes kartonozás számos előnnyel jár: kompakt csomagolást kapunk, minimális az anyagfelhasználás, nagyon magas kartonozási sebességet tudunk elérni, alacsonyabb minőségű, újrahasznosított kartont is tudunk használni. A berendezések kisebb  helyigényűek, a termékváltáskori gépátállás is egyszerűbb és gyorsabb, nincs szükség „műszaki vénájú” operátorra.

Az Mpac Langen a speciális kartonozási feladatok megoldásában is megállja a helyét. Példaként említenénk az esetet, amikor az árut még kartonozás előtt össze kell préselni (ld. zsebkendők, papírtörlők). De megoldást kínálnak a rendezetlen, ömlesztett áruk csomagolására, vagy a speciális, nem téglatest alakú (hatszög, trapéz) kartonok kiszolgálására is.

Az ötös csillagkerék kiemeli a kartonokat, szétnyitja és az alsó hordpályára helyezi azokat

De mi ennek a hatékonyságnak és sokoldalúságnak a kulcsa? Az, hogy ők rendelkeznek a világ legjobb kartonfelállítójával. Ez egy csillagkerékből és egy láncos szállítópályából áll. A kartondobozok nyitását a csillagkerék végzi, amelyről azok a láncos szállítópályára kerülnek. A kartondobozok mozgatás közben mindvégig tökéletesen pozícionáltak, a doboz élei egymással  derékszöget zárnak be, hot-melt ragasztással rögzítve tökéletes szimmetriában maradnak.

A hordfülek biztosítják a
kartonok pontos alakját és
helyzetét a töltéskor és záráskor
A hordfülek biztosítják a kartonok pontos alakját és helyzetét a töltéskor és záráskor

Mindeközben a karton mozgásával szinkronizálva egy párhuzamos pályán, rendezetten mozognak a termékek. Ezek a termékek a párhuzamos pályáról kerülnek betolásra az egyik végén nyitott kartonba, amelyet a kartonozó forró ragasztóval zár le.

A berendezéseket az ipar 4.0 fejlesztések előtérbe helyezésével intelligens gépi interfészekkel látják el. Ez egy egyszerű, ikonos navigációt kínál a  kezelőnek.

Az automata gépeken intelligens gépi interfész (iMi) platform egyszerű ikonos navigációt kínál, opcionális videóképernyőkkel a prediktív karbantartáshoz és az alkalmazásra szabott termékváltási eljárásokhoz. Akár magunk által  készített videó instrukciót is fel tudunk tölteni a kezelő számára. Az Ipar 4.0 termelési szoftver csomag figyeli a berendezés állapotát, teljesítményét, az  egyes részegységeinek élettartam státuszát, videós és interaktív utasításokat ad a kezelőnek a prediktív karbantartási javaslatokról, várható élettartamról,  szükséges beavatkozásokról, annak érdekében, hogy megelőzze a váratlan  meghibásodásokat.

17 colos intelligens képernyő: beállítás, vezérlés, állapot, statisztika, média és haladó beállításokhoz

Az Mpac Langen különböző méretű és kapacitású berendezéseket gyárt. A legkisebb, Air fantázianevű félautomata berendezés 30 – 40 db/perc  kartonozási sebességre képes.

A VENTO és MAESTRO kartonozó gépek (előbbi kisebb, utóbbi robusztusabb termékekhez) mindegyike flexibilis kialakítású, higiénikus folyamatos üzemű kartonozógép: zacskók, folyékony csomagolású termékek, stick packek és tasakok számára. A moduláris szerkezet lehetővé teszi a jövőbeni bővítést, percenként több, mint 500 karton gyártására is képes lehet.

Vento folyamatos működésű kartonozó berendezés

A kartondobozok gyűjtőcsomagolásához pedig a következő modellek közül lehet választani és testre szabni az adott feladathoz:

Az ALISIO egy rugalmas oldalsó betolással működő dobozcsomagoló. Akár 25 egységrakomány/perc sebességével RSC (Regular Slotted Case) és WA  (Wrap-Around, ölelő karton) kartonok betöltésére is használható. A  formátumok közötti váltás maximum 10 perc időt vesz igénybe. A SOLANO pedig egy felső berakású case packer RSC kartonokhoz, amely rugalmas  platformként viselkedik és számos konfiguráció alakítható ki rajta.

Az Mpack Langen legújabb fejlesztését az októberi PackExpo-n mutatták be. A TRF-200 egy papírtálcakészítő berendezés, amellyel kiválthatóak a  műanyag tálcák. A berendezés 200 db/perc kapacitásra képes, és alkalmas kartonozó berendezések kiszolgálására.

Az Mpac Langen kartonozási megoldásairól berendezésekről az alábbi linken találhat videókat:
www.youtube.com/c/MpacLangenAutomation

Konkrét termelési feladatokkal kapcsolatos információkért,
árajánlatokért forduljon hozzánk bizalommal.

Miért válasszuk az Mpac Langen kartonozó berendezéseit?
MPac_1 ábra infeed modul tasakokhoz (7)
MPac_1 ábra infeed modul tasakokhoz (3)
MPac_1 ábra infeed modul tasakokhoz (5)
MPac_1 ábra infeed modul tasakokhoz (6)
MPac_1 ábra infeed modul tasakokhoz (8)