MIA Food Tech – Célkeresztben a müzliszeletek

Partnerünk, az olasz MIA Food Tech vállalat 2000-ben jött létre. A cég alapítása óta eltelt 20 év alatt a vállalat mérete többszörösére növekedett, és olyan élelmiszeripari gépekre specializálódott, mint az étrendkiegészítők, bevont drazsék, krémek, csokoládék, pralinék, lekvárok, granolák és müzlik  feldolgozására szolgáló eszközök. Ezek közül az olajos magvakat feldolgozó, illetve a müzliszelet gyártó  berendezések váltak a legsikeresebb termékekké.

A müzliszeletek iránti kereslet folyamatosan növekvő tendenciát mutat -és amik mára jelentős, szinte
megkerülhetetlen részét képezik a boltok kínálatának.

Számos gyártó törekszik saját recepttel belépni a gabonaszeletek piacára. Partnerünk ezt az igényt próbálja kielégíteni berendezéseivel, legyen szó müzliszeletekről, energiaszeletekről, vagy éppen  gyümölcsszeletekről, egészen a kis falatoktól a nagy méretű szeletekig.

Ezen berendezések közül a legtöbbet értékesített a BARS START UP LINE, kisüzemi, kézi gabonaszeletgyártó sor. A berendezés óránként 400 – 1 000 db szelet gyártására (a szeletek méretétől és recepttől függően) alkalmas, mindezt teszi egy 20 négyzetméternél kisebb munkaterületen, csupán egy vagy két fős kezelő személyzettel.

Ez az egyszerű, de nagy termelékenységű sor egy 30 literes keverő- és főzőüstből, egy hűtő- és fűtőegységgel ellátott munkaasztalból, valamint egy vagy két kézi vágógépből áll a szeletek végső méretre
vágásához. A sor nagy népszerűsége a sokoldalúságának köszönhető. Bármely bevonat nélküli szelet gyártásához alkalmas, mind a kezdő vállalkozások, mind a magas szintű, kézműves manufaktúrák számára, de ezt a készüléket a nagyvállalatok K + F részlegein is előszeretettel alkalmazzák, új receptek kifejlesztése során.

C1 AUTO keverő-, főzőüst
C1 AUTO keverő-, főzőüst

A keverő- és főzőüst lehetővé teszi a termék feldolgozását a szobahőmérséklet és 230 °C közötti széles hőmérséklettartományban elektromos fűtési rendszerének köszönhetően, így biztosítva a precízen szabályozható üzemi hőmérsékletet. A magas hőmérsékletű masszák könnyű feldolgozását és kitárolását az elektromosan vezérelt kiemelhető fedő és billenő mechanizmus teszi lehetővé, amely tovább növeli a kezelőszemélyzet biztonságát is. A berendezés sokoldalúságát bizonyítja továbbá, hogy széles körben alkalmazható krémek és nugátok készítéséhez, lekvár főzéséhez, bevonómassza olvasztásához, valamint homogenizálásához.

Temperálható munkaasztal, kézi vágógéppel
Temperálható munkaasztal, kézi vágógéppel

A termék megformálására szolgáló munkaasztal a vágógéppel tökéletes választás a Brittle szeletekhez –
ezekhez a vékony, ropogós grillázsfalatokhoz, tetszőleges magvakkal – valamint egyéb gabonaszeletekhez egyaránt. A munkaasztal nagy előnyét a zárt fűtési és hűtési rendszer adja, amely lehetővé teszi az  asztalfelület hőmérsékletének beállítását (5°C és 70°C között), így biztosítva megfelelő körülményeket a termék nyújtása során.

A mechanikus vágószerkezettel pontosan beállítható a szeletek mérete és egységes termékek hozhatók létre, szabályos vágási éllel. A BARS START UP LINE tehát ideális választás a  manufakturális gyártás gépesítésére.
A szeletek gyártása uniformizálható, mindamellett, hogy sokféle összetevő használata lehetséges, egyenletesebb szeletminőség biztosítható. Ez a gép elősegíti a kisvállalkozások fejlődését és növekedését.

A kisüzemi sor mellett számos automata, kulcsrakész megoldást is kínál a Holimex partnere gabonaszeletek előállítására, az óránként 1 500 szeletes termeléstől egészen a 15 000 szeletes ipari megoldásokig. Az  automata sorok lehetővé teszik a gépi csomagolást, ezzel is növelve a termelékenységet.

Automata gyártósor 250 kg/óra termelési kapacitással
Automata gyártósor 250 kg/óra termelési kapacitással

A fejlesztőmérnökök a tervezés során mindvégig szem előtt tartották, hogy a berendezések ellenálljanak a nagy igénybevételnek és megfeleljenek az ipari üzemeltetés kihívásainak. Erősségeik közé tartozik a gépek rugalmassága, azok könnyen tisztítható kialakítása, amely többek között az elemek masszív, rozsdamentes acél felépítésének köszönhető, ezzel is minimalizálva a karbantartás vagy meghibásodások okozta leállások gyakoriságát.
A berendezéseken felül a Holimex a MIA Food Tech céggel karöltve támogatást nyújt ügyfeleinek, az édesipari termékeik gyártásának elindításában. Például recepteket biztosítunk, szakosodott technikusok tanácsadását, valamint lehetőséget nyújtunk képzéseken való részvételre a MIA Food Tech saját  cukrászüzemében.

MIA Food Tech – Célkeresztben a müzliszeletek