• Főoldal
  • Technológiák
    • Élelmiszeripari berendezések
    • Ipari csomagoló berendezések
    • Ipari ellenőrző berendezések
    • Ipari keverő technológiák
    • Ipari őrlő berendezések
    • Ipari szárítási technológia
    • Ipari tisztító berendezések
    • Izolálási technológia
    • Szállítórendszerek
    • Biotechnológiai eszközök
  • Iparágak
    • Élelmiszeripar
    • Takarmány és biomassza
    • Vegyipar
    • Fémek, ásványok és kerámiák
    • Gyógyszeripar
  • Hírek
    • Aktualitások
    • Technikai írások
    • Hírmondó
    • Használt gépek
  • Rólunk
  • Kapcsolat
    • Üzenetküldés
    • Munkatársak
TECHNOLÓGIAI MEGOLDÁSOK AZ IPAR RÉSZÉRE
Holimex Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Kávékészítő berendezések

Mivel a népesség több mint egyharmada naponta fogyasztja különböző formákban, a kávé egyértelműen az egyik legnépszerűbb feldolgozott ital a világon. Nemcsak italként szolgál, a kávét gyakran kultúrának is tekintik. A kávégyártás tudásintenzív iparág. A különböző régiókból származó kávébabok eltérő ízeket mutatnak, miközben a koffein szintjük is eltérő lehet. A kávébab feldolgozásakor a pörkölés tartománya a világos aranybarnától egészen a sötét pörkölésűig terjed. A kávé kóstolásának módja országonként, szokásonként és a használandó eszközök szerint is különbözik.

coffee-beans-1
coffee-beans-2
coffee-beans-3

A kávékészítés művészete a kávénövények nyers terméseinek kész kávévá történő feldolgozásának módszere. A kávé feldolgozásának különböző módjai vannak, amelyek jelentősen befolyásolhatják az ízeket. Ezenkívül a kávétermékek végső formája és az, hogy az emberek hogyan isszák a kávét, szintén fontos szerepet játszik az ízben. A kiváló minőségű kávétermékek iránti kereslet óriási növekedése azt jelenti, hogy a kisebb termelők a minőség és az innováció segítségével kihasználhatják ezt a hatalmas potenciált.

A kávé gyártási folyamata

A betakarítás után a kávécseresznyét száraz vagy nedves módszerrel kell feldolgozni, hogy a kávébabot fedő gyümölcsöket eltávolítsák. Ezután a babokat súly és méret szerint forgó dobok vagy szitaszűrők segítségével szétválasztják. Miután a kávébabokat megszárították és osztályozták, készen állnak a pörköléshez. Néha a különböző babokat összekeverik a kívánt íz elérése érdekében. Mivel a kávé jellegzetes íze és aromája csak a babok pörkölése után alakul ki, a pörkölés a folyamat lényeges lépése. A pörkölés után a kávébabokat általában hengermalmokban őrlik. Az őrlés elsődleges célja, hogy a lehető legtöbb ízt hozza ki egy csésze kávéból, az őrlés típusa pedig meghatározza, hogy a kávé milyen gyorsan tudja kiadni az aromáit.

Az instant kávé előállítása

Az instant kávé pörkölt és őrölt kávéból készül. Az őrölt kávébabokat forró vízzel extrahálják, hogy az aromát és az ízt visszanyerjék. A kávékivonatot ezután kétféle módon lehet szárítani: porlasztva szárítással vagy fagyasztva szárítással. A porlasztva szárítás során a kávékivonatot forró légsugárba permetezik, ahol gyorsan szárad, és a szárító aljára érve finom porrá válik. A fagyasztva szárítás során a kávékivonatot körülbelül -40 °C-ra fagyasztják és szemcsékre vágják. A nagyon alacsony hőmérséklet és a kíméletes szárítási körülmények megóvják az aroma és az íz minőségét. Végül az instant kávé granulátumokat tasakokba vagy üvegekbe lehet csomagolni.

Fenntartható trend a kávé csomagolásában

Az éghajlatváltozással és a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tudatosság növekedése miatt a kávéipar fenntarthatósága létfontosságú szempont lett. A kávécsomagolás szempontjából egyre nagyobb tendencia a környezetbarát anyagok használata. A környezeti terhelés csökkentése a gyártás különböző szakaszaiban történik. Mivel a kávékapszula-hulladék minden eddiginél nagyobb mennyiségben fordul elő, az olyan termékek, mint a biológiailag lebomló, feloldható kapszula, a környezeti hatások csökkentését célozzák, miközben továbbra is kiváló minőségű kávét kínálnak kényelmesen otthonunkba. Az újrahasznosítható és biológiailag lebomló anyagokat széles körben alkalmazzák a kávébabzsákok vagy -dobozok esetében is.

Hogyan csomagoljuk a kávébabot vagy a kávéporokat?

A kávészemek vagy az őrölt kávé minősége a levegőben lévő oxigén hatására gyorsan romlik; az oxigén lebontja a kávé értékes aromáit, és veszít az ízélményből. Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb mértékben garantálják, hogy a vevő által elfogyasztott kávé íze ugyanolyan jó legyen, mint amikor elhagyta a gyárat, a kávébabot vagy az őrölt kávét gyakran vákuum- vagy lágy vákuum csomagolásba csomagolják, hogy a levegő ne tudjon bejutni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Melyik kávékészítési folyamat érdekli Önt?

Kávépörkölés

Elektromos és gázfűtéses kávépörkölők hatalmas választéka, amelyek minden méretaránynak megfelelnek, a bolti pultra szerelhető gépektől a közepes termelésű ipari pörkölőkig.

Kávépörkölés

Kávé őrlése

Kávéőrlő malmok választéka, amelyek a kávéfőzéstől kezdve az instant kávévá történő feldolgozáshoz szükséges őrlésig minden felhasználási célra alkalmasak.

Kávé őrlése

Kávé csomagolás

Minden kávécsomagolási megoldás, az egyadagos pálcikacsomagolásoktól és tasakoktól kezdve a zacskózáson át az üvegekbe töltésig, az Ön igényeinek megfelelően.

Kávé csomagolás

Milyen terméket állít elő?

Filteres kávé

Instant kávé

Koffeinmentes kávé

Őrölt kávé

Több betöltése

Böngészés a kávéfeldolgozás technológiájában

Found solutions

Válassza a megfelelő eljárást!

Megoldást keres a kávé pörkölésére vagy őrlésére?

Vagy egy csomagolási megoldást a kávébabok számára?

Az indítástól az ipari méretű termelésig.

Vegye fel velünk a kapcsolatot
Dió pörkölő

Kávékészítő berendezések működés közben

Összekötjük a termelőüzemeket a gépgyártókkal

Amikor feldolgozóberendezéseket választ ki egy termelőüzem számára, fontos, hogy olyan személlyel beszéljen, akinek van tapasztalata az adott területen.

Ipari szakértőink értik a gyártási és feldolgozási folyamatokat, és különböző ipari alkalmazásokban szerzett tapasztalattal rendelkeznek.

Olyan gyártógépeket és berendezéseket kínálunk, amelyeket innovatív gépgyártók terveznek megrendelésre,

akiket személyesen ismerünk és értékelünk.

Zsuzsanna Gyenge

Üdvözöljük! Szívesen hallanánk a folyamatáról! üzenjen nekünk, és mi válaszolunk 24 órán belül vagy hívjon fel a ..... számon +36 30 833 1654

Lépjen kapcsolatba velünk!

Minden adatát bizalmasan kezeljük





    Ismertesse velünk gyártási elképzeléseit!

    Köszönjük a megkeresést!

    Köszönjük, hogy megkeresett bennünket. Egyik kollégánk 24 órán belül felveszi majd Önnel a kapcsolatot.

    Legyen szép napja!

    • Holimex Kft.
    • 1125 Budapest
    • Zirzen Janka u. 38.
    • Telefon: +36 1 391 4400
    • Copyright © 2022
    • Minden jog fenntartva
    • www.holimex.hu
    HÍVÁS
    ÜZENETKÜLDÉS
    ÜZENETKÜLDÉS
    https://www.holimex.hu/kavekeszito-berendezesek/