Itt a megoldás: tabletták sérülésmentes szállítása!

Reméljük, hogy olvasóink nagyobbik részének ismerősen cseng a PIAB név. A svéd gyártó vákuum konvejoraiból ugyanis már közel 150 darabot értékesítettünk a magyar piacon. A rendszer nagy előnye, hogy kizárólag sűrített levegővel működik és semmilyen elektromos alkatrészt nem tartalmaz. Nem soroljuk az alkalmazási területek sokaságát, csak azt az egy területet említjük, ahova mindeddig nem sikerült betörni ezzel a rugalmas, könnyen kezelhető eszközzel. Bár igény eddig is volt rá, a gyógyszeriparban évente megtermelt több milliárd tabletta mozgatásánál, a gond nem maga a szállítás volt, hanem a szállított anyag (tabletta, kapszula, egyéb kényes, kisméretű darabáru) sérülékenysége. A PIAB legújabb modellje, a piFLOW®t megoldja a problémát. A névben a t betű utal a tabletták szállítására. Nézzük sorjában az újításokat a cél érdekében:

A piGENTLE™ érzékelő szabályozott, kis sebességű szállítást biztosít

A kíméletes tabletta szállítás alapja az alacsony, szabályozott, egyenletes légsebesség, függetlenül a szállító csőben lévő anyag mennyiségétől, méretétől és alakjától. A piGENTLE érzékeli a szállító csőben lévő vákuum nagyságát és ennek függvényében szabályozza a vákuumszivattyút „hajtó” sűrített levegő nyomását. Így a csőben lévő vákuum (és ebből következően a légsebesség) állandó értéken tartható, miközben a sűrített levegő nyomása 2 és 6 bar között változik.

Az áramlást terelő csappantyú kíméletes leválasztást biztosít

A képen látható a terelő csappantyú, a működése önmagáért beszél. Biztosítja a tangenciális belépést a teljes anyagmennyiségre, ami a kíméletes anyagmozgatás egyik feltétele. A csappantyú anyaga nitril gumi vagy szilikon (megfelel az európai és amerikai előírásoknak), könnyen fel- és leszerelhető.

Kapszulák áramlása a piFLOW®t-ben

Kapszulák áramlása a piFLOW®t-ben

Lekerekített élek megelőzik a szállított anyag sérüléseit

A teljes anyaggal érintkező rendszer úgy van kialakítva, hogy sehol nem találhatók éles sarkok vagy élek, amik a tabletták töréséhez, sérüléséhez vezetnének.

A berendezés különböző elemekből tetszés szerint konfigurálható. Például előle választóként is használható a porleválasztó előtt. Ily módon nem csak a tabletták szállítását, hanem egyúttal a portalanítását is megoldjuk. Vákuum konvejorunk kevés elemből épül fel, szerszám nélkül szerelhető és tisztítható.

Összességében elmondható, hogy a piFLOW®t új utat nyit a népszerű PIAB termékcsalád alkalmazásában egy olyan területen – a tabletták sérülésmentes kezelésében – ahol eddig a pneumatikus szállítást kevéssé alkalmazták.

Tabletta fékező gumielem

Tabletta fékező gumielem

Itt a megoldás: tabletták sérülésmentes szállítása!
Tabletta fékező gumielem