ILC Dover zsákzáró használata

Az utóbbi időben megnőtt az érdeklődés partnerünk, az ILC Dover zsákzáró szettje iránt. Eredendően az úgynevezett „endless liner” – végtelenített fóliazsákba való csomagolásnál ajánlották, de minden olyan zsákolási műveletnél használható, ahol a csomagolóanyag vastagsága és hosszúsága lehetővé teszi, hogy beleférjen a zsákzáró nyílásába. Így például a szokásos big-bag hermetikus zárása is pillanatok alatt elvégezhető. Háromféle nagyságú szettet forgalmazunk, azt kell kiválasztani, amely a csomagolóanyagot hézag nélkülire képes összepréselni, amint az alábbi képen látható.

ILC Dover zsákzáró használata

ILC Dover zsákzáró használata

Általában 100 mikron vastagságú fóliával bélelik a dobokat, hordókat, big-bag-eket. Ezt a vastagságot figyelembe véve a három különböző zsákszáj átmérő: 4, 14 és 23 inch, azaz 100, 355 és 584 mm. Szokás a fólia zsákokat a kiterített szélességükkel is jellemezni, hiszen a fóliát egy asztalon kisimítva ez a mennyiség sokkal könnyebben mérhető, mint az átmérő. A két mennyiség összefüggése: átmérő×3,14/2=zsákszélesség. Így kifejezve a 100 mikron vastag fóliabélés „két-szélessége” lehet 160, 557 vagy maximum 916 mm. Ha a fólia vastagsága eltér a 100 mik-rontól, az átmérő vagy a szélesség fordított arányban változik, természetesen. A legkisebb (sárga színű) zsákzáró minimum 6 mm, a középső (piros) min. 12 mm, a legnagyobb (kék) pedig min. 15 mm átmérőjű kupakba zsugorítja össze a zsák száját.

A művelet elve, hogy egy dupla műanyag keretbe kézzel is nagy erőkifejtést lehetővé tevő pisztollyal összesajtoljuk a zsák száját, majd éles célszerszámmal elvágjuk a csomagolóanyagot a két fél között. Gondoltuk az Önök segítségére lehetünk azzal, hogy néhány jellemző lépését bemutatjuk a zsákzárásnak.

1. kép

1. kép

  • A pisztoly végére helyezzük fel mindkét oldalra a műanyag szorítógyűrűpárt. (A Doveres felirat felfele nézzen) (1 kép)
  • A zsák lezárandó végét egyenletesen és feszesen csavarjuk össze, majd húzzuk rá a szorítógyűrűpárt. (2. kép)
  • Addig húzzuk a ravaszt, míg a szorítógyűrűk fogazata össze nem zár. (3. kép)
  • Húzzuk ki a pisztoly gombját, majd az oldalsó két kar megnyomásával a pisztoly leválik a szorítógyűrűpárról, azok 1. kép szabaddá válnak. (4. kép)

 

2. kép

2. kép

3. kép

3. kép

4. kép

4. kép

  • Helyezzük a vágóeszközt a két kupak közé, majd vágjuk el a kupakok között a fóliát egy erős mozdulattal. (5. kép)
  • A szorítógyűrűkre helyezzük fel a sapkákat. Ezek pattintó körmökkel tömören zárnak, ezáltal abszolút biztosan semmi nem közlekedhet se ki, se be. (6. kép)
5. kép

5. kép

6. kép

6. kép

Karácsonyi hírünk, hogy a zsákzáró szett ára: 1 790 EUR (2 070 EUR helyett) jövőre sem változik. Az induló csomag tartalmaz: 200 db-os zsákzáró kupakot, azaz szorítógyűrűt sapkával, 1 db zsákzáró pisztolyt, 1 db vágó eszközt, valamint 100 db gyorskötözőt.

ILC Dover zsákzáró használata

ILC Dover zsákzáró használata
1. kép
2. kép
3. kép
4. kép
5. kép
6. kép
ILC Dover zsákzáró használata