Hőformázó tálcás csomagológépek

Az elmúlt években egyre nagyobb teret nyertek a tálcás csomagoló berendezések elsősorban az élelmiszeripari és gyógyszeripari termékek csomagolásában. Az élelmiszeriparban mindig is fontos volt az, ahogyan a termék megjelenik a boltok polcain, és a tálcás csomagolás kifejezetten alkalmas a készételek esztétikus bemutatására. Ennek a kihívásnak megfelelően alakítja partnerünk, a Colimatic is a csomagoló berendezésekből álló portfólióját, főként a tálcás csomagolások területén. Az egyszerűbb csomagolási módszerektől, egészen a SKIN csomagolásokig. A legkisebb kapacitású gépektől kezdve,  amelyek 6 ciklus/perc teljesítményre képesek, a nagy kapacitású gépekig, amelyekkel 30 ciklus/perc sebesség érhető el.

Thera 100 típusú tálcás csomagológép
Thera 100 típusú tálcás csomagológép

Ez a sebesség és sokoldalúság a berendezés felépítésének köszönhető, amit szeretnénk röviden bemutatni: a csomagológép alapanyaga, amellyel a berendezés dolgozik, tekercsben érkezik az adagoló rendszeréhez, ahol két oldalon egy – egy lánc fogja a fóliát, és lépteti tovább. Első lépésben a csomagológép megformázza a tálcát, amely akár vákuummal, akár túlnyomással is történhet. A következő szakasz az ahol a terméket elhelyezik a tálcákban. Mindezek után egy felső fóliával zárja le a csomagolást. Ez az a pont, ahol gyakorlatilag el kell döntenünk, hogy milyen csomagolást szeretnénk pontosan. Az ábrán látható kialakítások szerint rengeteg opció áll rendelkezésünkre.

Amint a felső fóliával történő zárás elkészült, már csak kivágással kell biztosítani a termékek szétválasztását. Ehhez először kereszt, majd hosszirányban vágja el a gép a fóliát.

Szinte mindegyik berendezés felszerelhető a vevői igényeknek megfelelő kiegészítőkkel és különböző automatizáltsági szintekkel. A teljesség igénye nélkül felszerelhető például: automata címkéző berendezéssel, kamerás ellenőrző rendszerrel, nyomtatóval. A termék csomagolásba történő elhelyezése természetesen lehetséges kézi úton is, de akár robotokkal is történhet a kiszolgálás, ezzel megtakarítva a költséges munkaerőt. A vevői igények miatt még a gépváz is modulárisan épül fel, így a csomagoló gépet teljes mértékben személyre lehet szabni.

Csomagolt termék
Csomagolt termék

Miért érdemes éppen a Colimatic csomagoló berendezését választani?

~ Mert gyorsan és hatékonyan lehet a termék átállásokat megvalósítani a gépen. A gyártó különösen ügyel arra, hogy az átállásokhoz szükséges időket minimalizálja.
~ Mert minimális selejt alapanyag képződik, ugyanis a Colimatic 10-10 mm szélességben képes a fóliát az oldalsó láncokkal megfogni, így csak ezt a minimális mennyiséget nem tudja felhasználni a berendezés. A felső (zárófólia) esetében már egyáltalán nem képződik selejt.
~ Mert a piacon könnyen és gyorsan elérhető ismert gyártók alkatrészeiből épül fel a berendezés, ezzel megkönnyítve az alkatrész utánpótlást.
~ Mert a legmagasabb szintű higiéniai követelményeknek is megfelel a csomagoló berendezés.
~ Mert az ipar 4.0 -nak megfelelő vezérléssel készülnek a gépek, amely támogatja többek között, a távoli elérést, távoli segítségnyújtást (amely napjainkban egyre fontosabb) de akár a vezérlő képernyőbe integrált gépkezelési és karbantartási utasítás is sokat segíthet.

Hőformázó tálcás csomagológépek