• Főoldal
  • Technológiák
    • Élelmiszeripari berendezések
    • Ipari csomagoló berendezések
    • Ipari ellenőrző berendezések
    • Ipari keverő technológiák
    • Ipari őrlő berendezések
    • Ipari szárítási technológia
    • Ipari tisztító berendezések
    • Izolálási technológia
    • Szállítórendszerek
    • Biotechnológiai eszközök
  • Iparágak
    • Élelmiszeripar
    • Takarmány és biomassza
    • Vegyipar
    • Fémek, ásványok és kerámiák
    • Gyógyszeripar
  • Hírek
    • Aktualitások
    • Technikai írások
    • Hírmondó
    • Használt gépek
  • Rólunk
  • Kapcsolat
    • Üzenetküldés
    • Munkatársak
TECHNOLÓGIAI MEGOLDÁSOK AZ IPAR RÉSZÉRE
Holimex Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Gyümölcspép készítő berendezések

A gyümölcspép a préselt friss gyümölcsök tömege, amelyet nem azonnali fogyasztásra szántak. A gyümölcspép előállításával elkerülhető az élelmiszerpazarlás, és megmaradnak a gyümölcstermék ízei és tápanyagértéke. A gyümölcspépet gyakran használják összetevőként például italokban, szószokban, bébiételekben, zselékben és pékárukban.

A hagyományok és a gyártási eljárások diktálják a gyümölcslé, a püré és a gyümölcspép megkülönböztetését, de az elnevezés és a címkézés összetett, a szabályozás, a gyümölcstípus, a textúra és az állag, a tartósítási módszerek, valamint a cukor- vagy szilárdanyag-tartalom (Brix-fok) függvényében.

tomato-puree.png
fruit-puree-200x200
2019-08-05-22-24-www.shutterstock.com_-200x200

Gyümölcspép kinyerése és előállítása

Természetes termékként a minőségellenőrzéssel történő válogatás az érettség és az idegen testek eltávolítása szempontjából létfontosságú, valamint a megjelenés szerinti osztályozás, amennyiben ez fontos a végfelhasználó számára. A friss gyümölcsök, például a bogyós gyümölcsök, önmagukban lefagyaszthatók, vagy tovább feldolgozhatók pürévé és koncentrátumokká.

A termelési lépések és a technológia a gyümölcs típusától, a termelési léptéktől és a kívánt végterméktől függ. A gyümölcsöket általában először megmossák, válogatják és ellenőrzik. Ezután meghámozzák és feldarabolják vagy darabokra vágják. Végül a gyümölcsöket pépesítik, vagy a gyümölcslevet kivonják, majd szitálják és tovább finomítják, hogy finomabb pépet hozzanak létre. A pép pasztőrözhető, homogenizálható vagy tovább sűríthető.

Dzsemek és zselék előállítása

A lekvárok és zselék előállításához legalább 45 tömegszázalék gyümölcspép, gyümölcslé vagy gyümölcsdarabok szükségesek. A zselé megdermedéséhez pektinre van szükség, a pH 3,1-re történő csökkentése érdekében pedig sav hozzáadásával. Ez a folyamat a koncentráláshoz kapcsolódik, mivel a gyümölcslevet részben besűrítik, és cukrot adnak hozzá, hogy a szárazanyagszintet 65 százalék fölé emeljék. A pektinnel és savval forrón töltött zselék és lekvárok ésszerű polcstabilitást biztosítanak.

A vákuumkoncentráció a leforralás és a gyors töltés és hűtés során drámaian növeli a zselé minőségét, és a nyitott gőzforralóknak kedvez. Az alacsony kalóriatartalmú zselét még nehezebb előállítani és tárolni. A kevesebb cukrot igénylő zselés rendszereket ezért felbontás után általában hűteni kell.

Bébiételek feldolgozása

A csecsemőknek és a kisgyermekeknek 3 éves korukig speciális ételekre van szükségük, amikor először kezdenek enni. Az ételnek pépesnek, mégis táplálónak, jól tartósítottnak és kényelmesen csomagoltnak kell lennie. A sima gyümölcs- és zöldségalapú pürékkel kezdve a gyermekek lassan haladnak a vegyes családi étrend felé. Az egészséges biotermékek és az alacsony környezetterhelést előtérbe helyező termékek gyorsan teret hódítanak.

Szigorú előírások vonatkoznak az összetételre (fehérje, szénhidrát, zsír, ásványi anyagok és vitaminok) és a mérgező növényvédő szerek használatára a gabonafélék, gyümölcsök és zöldségek esetében. Emellett a termelőknek extra biztonsági előírásoknak kell megfelelniük a higiéniára, az élelmiszer-adalékanyagok és szennyező anyagok használatára és a biztonságos csomagolásra vonatkozóan.

A gyümölcspép csomagolása és tartósítása

Az aszeptikus feldolgozás olyan technika, amelynek során a hőkezeléssel sterilizált folyékony termékeket steril körülmények között csomagolják korábban sterilizált tartályokba, hogy hűtést nem igénylő, eltartható termékeket állítsanak elő. A Hot-fill megoldással egy sterilizált szószt nem steril csomagolásba töltenek. Csak a magas savtartalmú termékek mehetnek hűtés nélkül. Egy másik technika a retortás feldolgozás lenne, ahol a nem steril termékeket nem steril csomagolásba töltik, és autoklávban, nyomás alatt lévő gőzzel sterilizálják.

Nagyméretű aszeptikus hordókba vagy konténerekbe való töltéshez keres ömlesztett megoldást? Vagy konténerekbe, palackokba, üvegekbe, konzervdobozokba, tasakokba vagy akár tasakokba szeretné tölteni? Biztosra kell mennie, hogy a szósz biztonságban és frissen maradjon a töltéstől a végső felhasználásig. A kis méretű autoklávoktól a befőttesüvegekhez való nagy sebességű aszeptikus tasakos töltésig minden termékhez és gyártási mérethez elegendő választék áll rendelkezésre.

Lépjen velünk kapcsolatba

Melyik gyümölcsfeldolgozási lépés érdekli Önt?

Extrudálók

Préselő, zúzó vagy extrudáló berendezések olyan összetevők, mint a friss gyümölcsök kezelésére, az íz, a szín és a tápanyagok megőrzése mellett.

Extrudálók

Főzők

Automatikus és félautomata főzők minden termelési méretben, beleértve a vákuumos és sous-vide megoldásokat a kíméletes gyümölcsfőzéshez.

Vákuumos főzők

Töltőberendezések

Gyümölcspép-koncentrátumok töltése tasakokba, doypackekbe, palackokba, konzervdobozokba és üvegekbe a feldolgozott gyümölcstermékek széles skálájához.

Töltőberendezések

Böngészés a gyümölcsfeldolgozási technológiák között

Found solutions

Gyümölcs püré gyártó gép - magas cukortartalom
Gyümölcs püré gyártó gép –…

A magas cukortartalmú gyümölcspürék gyártása és termékfejlesztése során a kombinált berendezések alkalmazása gyorsíthatja a termelés folyamatát. A magas fruktóztartalmú termékek feldolgozása nagy pontosságú hőmérséklet szabályozást igényel, ahhoz, hogy biztosítani lehessen,...

Ipari gyümölcs dehidratáló gép
Ipari gyümölcs dehidratáló gép

A szárított gyümölcsök nagyon népszerűek, akár csak önmagukban is, de mint élelmiszerek összetevőiként is széles körben elterjedtek. A hagyományos szárítási technológiák elektromos levegőfűtő rendszerei alacsony hatásfokkal dolgoznak, funkciójukat tekintve rugalmatlanok,...

Dzsem gyártó gép - gyümölcs feldolgozáshoz
Dzsem gyártó gép – gyümölcs…

A sütőipar széles körben alkalmazza a gyümölcs dzsemeket a különböző sütőipari termékek töltésére, díszítésére. A dzsemek házilagos, saját gyártása, egyedi recept alapján, tökéletes megoldás a költségek csökkentésére, és a végtermék...

Csomó bontó gép szárított gyümölcsökhöz
Csomó bontó gép szárított gyümölcsökhöz

Csomó bontó gép: a különféle összeragadt, összefagyott szemes termékek hatékony és roncsolás mentes bontása szakszerű és gyors eljárást igényel. Kézzel történő szétszedése vagy víz használata kevésbé hatékony és a termékek...

Élelmiszeripari vákuumcsomagoló gép
Élelmiszeripari vákuumcsomagoló gép

A kompakt és tiszta vákuumcsomagolás segít fokozni az élelmiszer termékek minőségét és növelni értékét. Az ipari vákuumcsomagoló gépek eltávolítják az oxigént, megelőzve, hogy a levegőben lévő mikroorganizmusok károsítsák az élelmiszert,...

Csokoládé csomagoló gép - csavarásos technológia
Csokoládé csomagoló gép – csavarásos…

Az egyes csokoládétermékek nagy tételű egyenkénti csomagolása gyengéd kezelést igényel. A hagyományos csavarásos csokoládé csomagoló gép -ek rugalmatlanok és nem tudnak nagy sebességgel üzemelni, ha kényes terméket csomagolnak. Modern, moduláris...

Granola keverő szakazos működéssel
Granola keverő szakazos működéssel

A granola alapú receptek összetevőinek gondos kezelése biztosítja az optimális minőséget.  A különlegesen kialakított granola keverő használata a kiinduló pont a gyártósorban, amely biztosítja a tökéletes keverést, javítja a minőséget...

Zselé adagoló - keményítő nélkül
Zselé adagoló – keményítő nélkül

A zselé és rágógumi termékek hagyományos adagolói keményítő formákat használnak. Ezek nem nyújtják az optimális higiéniát, gyakori cseréjükre van szükség és megnövelik a termék száradási idejét. A zselé adagoló legújabb...

Keményítő nélküli adagoló - lágy cukrászati
Keményítő nélküli adagoló – lágy…

A lágy cukrászati készítményekkel, mint karamell, csokoládémassza, tejkaramella és zselé hagyományosan nehéz megbízhatóan jó minőségi eredményeket elérni. A keményítő nélküli adagoló -k legutóbbi generációja lehetővé teszi olyan lágy cukrászati készítmények...

Granola törőgép - sült granola lapokhoz
Granola törőgép – sült granola…

A nagyméretű táblákban elkészült granolán még dolgozni kell, hogy végtermékké alakítsuk.  Ahhoz hogy prémium reggeli müzli vagy jó minőségű gyümölcs csipsz lehessen belőle, a granola táblát a végterméknek való darabokra...

Gabona aprítógép (shredder) - főtt gabonafélékhez
Gabona aprítógép (shredder) – főtt…

A főtt gabonafélék foszlatásával újszerű reggeli és falatozó termékek alakíthatók ki, egyes adalékanyagok hozzáadásával akár egészségügyi szempontból jótékony hatással. A legjobb minőség és a legmegbízhatóbb termékek eléréséhez különleges Gabona aprítógép...

Légöblítő gép
Légöblítő gép

Az élelmiszeriparban és gyógyszeriparban használatos konténer-dobozok, tárolók tisztítására hagyományosan vízöblítéses rendszert alkalmaznak. Ez az eljárás tekintélyes mennyiségű vízveszteséggel jár. A leöblített konténerek szárítást igényelnek, ez további energiafelhasználást jelent. Az egyedi...

Több mutatása

Válassza a megfelelő folyamattechnológiát!

Megoldást keres a gyümölcspépek feldolgozására?

Aszeptikus tasakokba vagy bag in box rendszerekbe csomagolna?

Az induló üzemtől az ipari méretű termelésig!

Lépjen kapcsolatba a szakértőkkel most!

Lépjen velünk kapcsolatba

Videók gyümölcspép készítéséről

Összekötjük a termelőüzemeket a gépgyártókkal

Amikor feldolgozóberendezéseket választunk egy termelőüzem számára, fontos, hogy olyan személlyel beszéljünk, akinek van tapasztalata az adott területen.

Ipari szakértőink értik a gyártási folyamatokat, és tapasztalattal rendelkeznek a különböző ipari alkalmazások terén.

Olyan termelőgépeket és berendezéseket kínálunk, amelyeket innovatív gépgyártók terveznek megrendelésre, akiket személyesen ismerünk és hitelesítünk.

Fejes Tamás

Tamás gépészmérnök végzettségű kollégánk, tevékenysége és ismeretei szinte a teljes élelmiszeripari berendezés-palettát lefedik. E-mail cím: tamas[pont]fejes[kukac]holimex[pont]hu +36302106107

Lépjen kapcsolatba velünk!

Minden adatát bizalmasan kezeljük





    Ismertesse velünk gyártási elképzeléseit!

    Köszönjük a megkeresést!

    Köszönjük, hogy megkeresett bennünket. Egyik kollégánk 24 órán belül felveszi majd Önnel a kapcsolatot.

    Legyen szép napja!

    • Holimex Kft.
    • 1125 Budapest
    • Zirzen Janka u. 38.
    • Telefon: +36 1 391 4400
    • Copyright © 2022
    • Minden jog fenntartva
    • www.holimex.hu
    HÍVÁS
    ÜZENETKÜLDÉS
    ÜZENETKÜLDÉS
    https://www.holimex.hu/gyumolcspep-keszito-berendezesek/