DST, a páramegkötés megoldása

Az élet minden területén sok bosszúságot okoz a levegő páratartalmának emelkedése, a harmatpont közeli kondenzáció. Következménye a falak penészedése a hőhidak közelében, a lassúbb száradás, az ömlesztett anyagok beboltozódása a silóban, a csomagológépek csökkenő kapacitása, a hűtő felületek lefagyása… Önöknél van ilyen probléma?

A leghatékonyabb és biztos megoldás a levegő páratartalmának csökkentésére a szilikagél rotorral működő svéd DST berendezések alkalmazása. Fajlagosan a legalacsonyabb energiafelhasználással forgó szilikagél rotor páramegkötése reverzibilis folyamat. A kimerült szegmensről forró levegővel lehet a víztartalmat lehajtani, amint a berendezés sémája mutatja. A technológiai tér levegője visszakeringtetve alacsony, akár néhány százalékos relatív páratartalomra állítható be. Járulékos előny, hogy eközben a DST egységben elhelyezett porszűrő tisztítja is a levegőt, sőt az ezüst iono-kat is tartalmazó rotor antibakteriális hatást is kifejt a munkatér levegőjére.

A közelmúltban higroszkópos anyagok szárításához vásárolt egy partnerünk RECUSORB típusú berendezést, amely 10 kg/óra vizet képes megkötni a levegőből 20°C és RH=60% relatív nedvességtartalom esetén, 1450 m3/óra száraz levegőt biztosítva.

A megérkezést követő ládabontásnál mindent rendben találtunk (mint eddig minden alkalommal), a vezérlés, a rotor és a szűrők precízen beszerelve, használatra készen ér-keztek. Sok sikert a használathoz!

További projektjeink a DST berendezéseivel:

  • Műemlék épületnél alagsori nedvesedés kiküszöbölése
  • Élelmiszeripari hűtősor hőcserélő felületének jégmentesítése
  • Ipari nyersanyag alacsony nedvességtartalmának biztosítása tárolás során
  • Élelmiszeripari kiszerelésnél az állandó nedvességtartalom biztosítása
  • Vegyipari szárítási folyamat gyorsítása és reprodukálhatóságának biztosítása

 

DST, a páramegkötés megoldása