Cégbemutató: IWT

Több iparágban dolgozók (nem csak a gyógyszer- és élelmiszeriparban) számára magától értetődő munkafázis a gyártásban részt vevő gépek, eszközök, tároló edények tisztítása új gyártási tétel megkezdése, vagy új termékkel való munka előtt.

Ez nagyon sok esetben mind a mai napig kézi módszerrel történik, amely egyrészt élőmunkát igényel, másrészt csak bizonyos fokig reprodukálható (más szavakkal: nem egyenletes minőségű, esetről esetre változik).

Lavadora-gmp-multiproposito

Ezen a problémán segít az olasz (lombardiai székhelyű) IWT S.r.l. cég számos ipari mosóberendezése. Ezeket főleg a gyógyszeriparban, másrészt élelmiszeriparban és az ezekhez kapcsolódó más területeken (pl. farmakológia és egészségügy) használják.

Az IWT anyacégének a Tecniplast SpA-nak a története 1949-ben kezdődött, mint kis családi vállalkozás – akkor még egészen más jellegű
tevékenységgel. A cég fejlődése során maga az IWT 1991-ben jött létre, kifejezetten ipari mosóberendezések gyártására.

Az azóta eltelt 3 évtizedben partnerünk Európa egyik vezető gyártójává vált saját szakterületén;
termékpalettája a legmagasabb igényeket is kielégítő mosóberendezéseket foglalja magában a korábban már említett iparágak számára.

A „kamraszerű” kialakítású berendezések között vannak „alkatrészmosó” berendezések, melyek kisebb méretű, a gyártott termékkel érintkező alkatrészek mosására alkalmasak, mint pl. a tablettázó présszerszámok. Más modellek (rozsdamentes acél) tárolóedények, pl. hordók vagy porkonténerek (IBC) tisztítására alkalmasak, úgy kívül, mint belül. A kamrában a mosandó tárgyak elhelyezésére szolgáló állványzat kialakítása és a tisztító mosófejek elhelyezése mindig egyedileg igazodik a feladathoz. A berendezések egyedi részeinek tervezéséről kb. 35 fős saját mérnök/tervező gárda gondoskodik.

A fix telepítésű, kamraszerű kialakítású modelleken kívül az IWT mobil mosóberendezéseket is gyárt, amelyekhez a mosandó készülékek belső tisztítására alkalmas mosófejek és a külső tisztításra alkalmas nagynyomású, kézi működtetésű mosópisztolyok is csatlakoztathatók.

iwt mobil m-line-0

Mindegyik IWT mosóberendezés alkalmas a mosási ciklusok receptjeinek létrehozására és tárolására, valamint ezek alapján automata mosási ciklusok elvégzésére, szükség esetén detergens adagolásával, tetszés szerinti hőmérsékleten. Az automata ciklusok receptúráinak
részét képezhetik a tényleges mosáson kívül pl. az elő- és utóöblítési, valamint a ciklus végi szárítási fázisok.

A képeken különböző IWT mosóberendezések láthatók.

AZ IWT kamrás mosóberendezései közül egy hazánk egyik vezető gyógyszergyárában működik, ahol a kenőcsgyártásban használt
rozsdamentes acél tároló hordók mosását végzi, a felhasználók megelégedésére.

Cégbemutató: IWT