Cégbemutató: BEE International

Bővítendő palettánkat különleges, speciális területek felé törekedve, új partnerrel bővült a képviselt cégeink sora, az USA-beli BEE International-lel. A céget 1994-ben eredetileg Izraelben alapították, szabadalmaztatott nagynyomású technológiára építve, amellyel elsősorban sejtfeltárás, szemcseméret-csökkentés és stabil emulziók előállítása érhető el (innen származik a cége neve is, BEE: Best Emulsifying Equipment). A gyártókapacitást 2001- ben költöztették Massachusetts államba, azóta innen szállítják a kész berendezéseket, melyek mára az egész világon fellelhetők.

Na de mi tette sikeressé a BEE berendezéseit?

A kérdésre a válasz a szabadalmaztatott technológiai megoldásban és a berendezés sokoldalúságában rejlik. A készülék lelke az emulzifikáló cella, amelyen belül háromféle fizikai hatásnak köszönhetően következik be a diszpergálás, vagy a sejtek feltárása: nyírás, kavitáció, ütközés. Ennek a három erőhatásnak, valamint a maximális, 3.100 bar-os üzemelési nyomásnak köszönhetően a berendezéssel egyedülálló eredmények érhetőek el.

Homogenizátor vázlatos rajza

Homogenizátor vázlatos rajza

A folyamat dióhéjban: a feldolgozandó anyag egy változtatható keresztmetszetű fúvókán halad keresztül, ekkor növekszik meg a nyomása 3100 bar-ra. A fúvóka után az anyag egy nagyobb átmérőjű csőben expandál, így fellép a kavitáció jelensége. Ez után a folyadéksugár több, úgynevezett reaktoron halad keresztül, amelyek gyakorlatilag kerámia csövek, közöttük gumi o-gyűrűkkel, melyeknek a belső átmérője változtatható. Ez a rész felel a részecskék nyírásáért. A berendezés végére egy dugó szerelhető, amelynek ütközve pedig a harmadik hatás, az ütközés lép fel.

A berendezések többféle kiegészítővel láthatók el, mint a hőcserélő, adagolótölcsér, vagy az ellennyomás -szabályozó. Ezen kívül a reaktorok száma növelhető, valamint a folyadékáramba a fúvóka után segédanyagok adagolhatók, a Venturi-elvnek köszönhetően. Így a nagynyomású homogenizáltkor rendkívül sokoldalúvá válik, és számos anyagot lehet tesztelni vele egy berendezésen.

Laboratóriumi berendezés

Laboratóriumi berendezés

A BEE International termékei három csoportra oszthatóak, a laboratóriumi, félüzemi és üzemi berendezésekre. Így a termékpaletta elég széles kapacitástartományt fed le, a 2 l/h-tól a 240 l/h-ig, vagy egyéni igény esetén e fölött is. A berendezések természetesen GMP kompatibilis kivitelben is készülnek, igény szerint robbanás biztos kivitellel. Így a BEE International berendezései alkalmasak a kísérleti munkához, amikor sokféle paramétert kell kipróbálni a megfelelő eredményhez, ugyanakkor a nagyobb berendezések kellően robusztusak és megbízhatóak a nagyüzemi gyártáshoz.

Üzemi sejtfeltáró, emulzifikáló gép

Üzemi sejtfeltáró, emulzifikáló gép

Ha szüksége van egy jó minőségű, nagynyomású homogenizálóra, akkor a BEE International készülékeit Önnek találták ki!

Cégbemutató: BEE International
Homogenizátor vázlatos rajza
Laboratóriumi berendezés