Zsugorsapkás raklap fóliázó gép

Zsugorsapkás raklap fóliázó: A raklapok rakományát egyes esetekben célszerű biztonságosan körülfóliázni, hogy védve legyen a szállítás, rakodás közben sérüléstől, csomag elvesztésétől, beázástól, kártevők támadásától. Ezzel a fóliázási módszerrel körben és felül is megvalósítható a rakatok teljes lezárása fóliával. Hatékonyan fóliáznak ezzel a módszerrel különböző építőipari termékeket, (pl cement.) úgy hogy azok akár kültéren -esőben hóban – is tárolhatóak.

A Paglierani cég zsugorfóliázó gépe zsugorsapkát ( strech hood ) tesz a raklapra helyezett csomagok, rakatok, dobozok védelmére. Egyenletesen összetartva a rakományt, néhány másodperc alatt automatizált eljárással teljes fedést biztosít.

Munkafázisok:

 1. A FÓLAM KITEKERÉSE: A gép ellenőrzi a raklap aktuális magasságát, és ennek az értéknek megfelelően automatikusan kiválasztja a fólia hosszát.
 2. A FÓLIA SZÉTHÚZÁSA: A gép levágja a fóliát és lezárja a felső éleket. A karok megfogják a fóliát és kinyitják az alsó élét.
 3. FÓLIA NYÚJTÁSA: A karok feltekerik a fóliát, majd a lefedendő teljes raklap méreteinek megfelelően kifeszítik.
 4. TAKARÁS 1. FÁZIS: A karok a teljes raklapon leereszkednek, miközben fokozatosan kiengedik a fóliát, úgy hogy állandó húzóerőt alkalmaznak.
 5. TAKARÁS 2. FÁZIS: A karok befejezi leereszkedését a teljes raklapon, és egy kicsit közelebb megy a raklap kerületéhez.
 6. A CIKLUS VÉGE: A kar teljesen a raklap alá mozog, hogy a fóliát rögzítse. Ezt követően kifelé mozog és felemelkedik, hogy lehetővé tegye a raklap továbbhaladását.

A rozsdamentes acélból készült olasz tervezésű konstrukció erős és a legagresszívabb környezetben is megfelelő.

Zsugorsapkás raklap fóliázó gép előnyei:

 • Költségtakarékos alternatívája a zsugorfóliázásnak
 • Összetartja az ingatag rakományokat
 • Teljesen vagy részben automatizált
 • Gyártósorba Integrálható
 • Körültekintő tervezés, könnyű karbantartás