Zselé adagoló - keményítő nélkül

A zselé és rágógumi termékek hagyományos adagolói keményítő formákat használnak. Ezek nem nyújtják az optimális higiéniát, gyakori cseréjükre van szükség és megnövelik a termék száradási idejét. A zselé adagoló legújabb generációi keményítő nélküli öntőformákat használnak, ami javítják a termék minőségét és sokkal csökkenti az üzemi költségeket.

Keményítőmentes adagoló zselékhez rágógumikhoz és gyümölcs csipszekhez

A Baker Perkins cég ServoForm Jelly nevű gyártmányai bevezetik a legújabb keményítő nélküli adagoló rendszereket, amelyek zselék, rágógumik és hasonlók előállítására alkalmasak. Ez az új eljárás fém, műanyag vagy szilikongumi formákat használ, és teljesen higiénikus. A formákat nem kell rendszeresen cserélni, így az üzemelési költségek jelentősen alacsonyabbak, mint a hagyományos rendszereknél.

A ServoForm Jelly tervezése egyrészt a már bevezetett, nagy mennyiségben gyártott termékek, másrészt a pályakezdő termékek igényeinek kielégítésére irányult. Kis alapterületének és alacsony energiafogyasztásának köszönhetően a ServoForm jelentős tőke megtakarítást nyújt a keményítő nélküli lerakás üzemeltetési költségeire gyakorolt jótékony hatásán túl.

A rendkívül sokoldalú ServoForm képes szilárd, csíkos, réteges és töltött cukrászati készítményeket 2D vagy 3D formátumban is előállítani. Mivel a keményítő nélküli rendszer teljesen higiénikus, ez megnyitja a lehetőségét funkcionális, gyógyhatású szerek és gyógyszeripari készítmények gyártásának.

A Baker Perkins együttműködik a vezető pektin, zselatin, karragén és keményítő ellátó cégekkel, hogy a ServoForm használatához kifejlesszen gyorsan beállítható formulákat, a zselé és gumi szerkezetek teljes tartományának lefedéséhez, és ezzel egy időben különböző lehetséges változatok termeléséhez.

A ServoForm Jelly kialakítása a legkisebbre csökkenti az energiafogyasztást és a karbantartási igényt. Teljes körű szervó szabályozás növeli a pontosságot és minimalizálja a hulladékot és a karbantartást. Higiénikus felépítés és nyitott hozzáférés teszi gyorssá és könnyűvé a tisztítást, és a vezérlő rendszerhez kapcsolt érintő képernyős HMI egyszemélyes kezelést és felügyeletet tesz lehetővé.

Zselé adagoló előnyei:

  • Teljesen higiénikus, alkalmas gyógyhatású zselé készítmények gyártására
  • A keményítő nélküli rendszer és az energia hatékonyság csökkenti az üzemeltetési költségeket
  • A minőségi kialakítás kiváló eredményeket ad, mind kis, mind nagy volumenű termelésnél
  • A kis méret csökkenti a tőkeköltséget
  • Új lehetőségek – a meglévő területek bővíthetők valódi gyümölcs adalékok használatával az egészséges csipszek kategóriájában
https://www.youtube.com/watch?v=wAOw2TNx7vI

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.