Zsák töltő és bemérő gép

Zsák töltő és bemérő: Ez a megoldás elsősorban a kisebb üzemek igényeit képes kielégíteni, mivel itt még a gépkezelő feladata a zsák töltés felügyelete, zsák csere elvégzése, de a lehetőség megvan a további automatizálásra is. Akár automata zsák feladó és különböző zsák zró berendezések is elérhetőek.

Nyitott zsákok könnyű töltése álló zsákolóval

A Paglierani cég LAE  sorozatú gépei képesek szinte bármilyen terméket a zsákba tölteni  ( porokat, granulátumokat, pelyheket, fűszereket) . Egyszerűsége miatt nagyon könnyen integrálható bármilyen gyártó sorba. Elsősorban kézi/félautomata  üzemeltetésű, amely nagymértékben könnyíti az operátor munkáját. A dolgozónak nem kell folyamatosan megtartania a zsákot a töltési folyamat közben, mert azt, egy kézzel működtetett pneumatikus megfogó pofa tartja a helyén.

A zsák töltés sebessége kb 3 zsák / perc, 25-50 kg -os zsákméretek esetén. A mérlegelés 5-100 kg tartományban működik optimálisan. A bemérés pontossága +/- 0,1 – +/-0,3 % között változik a bemért tömeg függvényében. A beállított töltő tömeg elektronikusan állítható.

Szinte bármilyen anyagú zsák tölthető a géppel, mivel az egyedi igényeknek is megfelelő anyagválasztás lehetséges. Alapesetben a szerkezeti anyagok szénacélból készülnek, festett kivitelben, de amennyiben szükséges, úgy rozsdamentes változat is a rendelkezésre áll.

Amennyiben a zsák zárása is felmerül mint feladat, úgy a Holimex Kft készséggel áll a rendelkezésére, mivel a forgalmazott termékeink között található akár zsák varró megoldás is.

A berendezés tervezésénél abszolút szempont volt a már kipróbált megoldások alkalmazása.

Zsák töltő és bemérő gép előnyei

  • Nyitott zsákok hatékony töltése
  • Maximális rugalmasság optimalizált hatékonysággal
  • Könnyű karbantartás
  • Megfelel a nemzetközi biztonságtechnikai szabványoknak

 

A Paglierani egy jól ismert olasz gyártó, aki elsősorban a kis- és közepes méretű zsákolási problémákra kínál megoldásokat.