A golyósmalmokkal rendkívül finom szemnagyságú porok állíthatók elő, és keverhetők. Mind a függőleges, mind a vízszintes golyósmalmokat használhatjuk a csokoládés és más kakaó termékek finomítására. Egy magas áramlási teljesítményű, vízszintes golyósmalom reendkívüli finomítást ér el 20 mikron (D90) alatti szemnagysággal.
A Royal Duyvis Wiener (Probat Food), FM-150 típusú golyósmalom rendszere, egy nagy teljesítményű, vízszintes, kúpos keverő, a vegyes, bevonat, krém és terített termékek kis adagokban történő előállításához, ami alkalmas a kristálycukor és a porcukor alapú receptekhez is.
A vízszintes és kúpos őrlőegység olyan áramlástechnikai kialakítással rendelkezik, ami lehetővé teszi a rendkívül kis szemnagyság előállítását, 20 mikron (D90) alatt. A nagyon kopásálló anyagok garantálják az őrlőszerszámok maximális élettartamát, a kisebb mértékű kopást és a termék legalacsonyabb vasfelvételét.
A csokoládé-finomításhoz használt vízszintes golyósmalom fő jellemzője, az őrlőgolyók egyenletes eloszlása az őrlőegységben a legnagyobb hatásfok és az eltömődés nélküli üzemelés érdekében.
A kakaófeldolgozó és csokoládégyártó gépek, világon vezető gyártója.