Vízszintes dagasztógép

Vízszintes dagasztógép: magas viszkozitású termékek esetében, jobb eredmények és rövidebb eljárási idők érhetők el a dagasztó típussal, mint a hagyományos, extrúder típusú berendezésekkel.  Műszaki kerámiáktól és ragasztóktól, kenőanyagokig, az iparágak széles körében, az eljárás-fejlesztő mérnököknek szükségük van az erősen viszkózus alapanyagok megbízható és hatékony keverésére.  Ilyen esetekben, az üzemmérnökök hatékony, alapos keverést igényelnek, szabályozható paraméterekkel.  Ez egy berendezés, ami kielégíti ezeket az igényeket, és önbizalmat ad a felhasználóknak arra vonatkozóan, hogy keverési eljárásuk olyan, mint amilyennek lennie kell.

Jobb diszperziós eredmények kevesebb feldolgozási idővel, egy kellően szabályozható eljárásból

Az IKA, HKD és HKS néven ismert, nagyteljesítményű dagasztógépei iker-edényes dagasztók, vízszintes elrendezésű dagasztólapátokkal, amik nagyon magas viszkozitású keverékek előállítására képesek. Ezek a gépek, a dagasztóelemek megválasztása szempontjából, egyediek, mert keverékek széles választékához alkalmasak, változó szilárd anyag tartalommal.  Ez a rugalmasság lehetővé teszi a felhasználók számára olyan dagasztólapátok megválasztását, amiket az adott, keverendő anyagra optimalizáltak.  A dagasztólapátok egymásba nyúlnak, és 2.1 arányú hajtásúak, létrehozva a dagasztólapát felületek alternáló mozgását, egymás felé és egymástól távolodva.  Ez a mozgás erősen dinamikus nyomás gradienseket és nyíróerőket hoz létre, ami kiváló diszperziós eredményeket hoz.  A dagasztólapátok sebessége fokozatokban szabályozható, egy változtatható frekvenciájú meghajtással.  Az egységek megtisztítása és karbantartása könnyű, mivel a dagasztótál teljes oldalfala eltávolítható.  Így, a megtisztításhoz hozzáférhetővé válnak a dagasztólapátok és a kihordó csiga, egy termékváltás során.

A vízszintes dagasztógép előnyei

  • Magas viszkozitású termékek intenzív dagasztása és diszpergálása.
  • Rövidebb feldolgozási idő és jobb termék-minőség.
  • A termékkel érintkezésbe kerülő valamennyi alkatrész rozsdamentes acélból készül.
  • Fokozatmentes dagasztólapát sebességszabályozás, inverterrel.
  • Automatizálás, a vevő igényei szerint, lehetséges.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.