Vízdesztilláló rendszer

A gyógyszeripari eljárásokban felhasznált víznek teljesítenie kell a szabályozó szervek különleges előírásait. A vízdesztilláló rendszer tartalmazza a gyors, alapos desztillációt a szennyeződések eltávolítására, és mennyiségi igények kielégítésére. Különösen igaz ez az úgynevezett WFI, Water For Injection, tehát injekciókészítéshez felhasznált víznél.

Többfokozatú vízdesztilláló rendszer

A BRAM-COR cég SMPT jelű többfokozatú desztillálója gyógyszeripari felhasználásra alkalmas vizet állít elő. Mivel ezt a vizet közvetlenül a páciens keringési szervezetébe fecskendezik, elengedhetetlen, hogy pirogén anyagoktól mentes legyen.

A többfokozatú desztilláló többlépcsős folyamatot követ, több forraló oszlop sorba kapcsolásával. Az elsőből kikerülő tiszta gőz kondenzál, és újra elpárolog az egymás után következő oszlopokban. Ez a folyamat csökkenti a működési költséget, összehasonlítva az egy testes desztillálókkal.

Az egymást követő felfűtés és kondenzáció cső-a-csőben típusú hőcserélőkben játszódik le. A kondenzáció pedig vékony, esőfilmes módon valósul meg. A víz egyre tisztább lesz, amint áthalad a fokozatokon, míg végül eléri az injekciókhoz megfelelő tisztaságot.

Az eredmény egy tiszta, „száraz”, pirogén mentes gőz, amit kondenzálva WFI-t kapunk.

További előnye a berendezésnek, hogy az első oszlopot alternatív módon, vagy akár egyidejűleg Tiszta Gőz előállítására is lehet használni.

A BRAM-COR SMPT modul rendszerű, összhangban az alkalmazás mennyiségi igényével. Az átfogó tartomány 50 és 15000 liter / óra között van, háromtól tíz oszlopot használva.

Előnyei:

  • Igazodik a nemzetközi szabványokhoz
  • A többtestes kialakítás csökkenti a működési költségeket
  • Modul rendszer, a költséghatékonyság érdekében
  • A termékkel érintkező részek AISI 316 L minőségűek
  • A többfokozatú rendszer ön-fertőtlenítő

BRAM-COR (https://bram-cor.com) is developing and manufacturing water treatment systems. Also the company manufactures pharmaceutical processing, filling and packaging technology for liquid/sterile drug and viscous products.