Gyorsszárító rendszer

Gyors szárító rendszer: a gyors szárítás elnevezést akkor használjuk, amikor a nedvességet egy forró gázárammal távolítjuk el, amit ellenáramban juttatunk a nedves szemcsékre. Amikor nagy mennyiségű, ömlesztett por formájú anyagokat szárítunk, kiemelten fontos lehet a por kimenő tulajdonságainak a szabályozása. Így előnyös lehet egy olyan berendezést választani, amelyben egy készülékben zajlik a szárítás, őrlés és osztályozás is.

Egységes termékminőség a kitűnő szabályozásnak köszönhetően

A Hosokawa, Drymeister® (DMR-H) Micron Dryer gyors szárítója alkalmas a hőérzékeny termékek biztonságos szárítására, magasabb hőmérsékleten, másodperceken belül. A folyamat paraméterei segítségével, mint az osztályozó kerék sebessége, vagy a szárító levegő belépő hőmérséklete, a végtermék nedvességtartalma és a szemcseméret egyszerűen szabályozható.A szárító rendszer nagyon rugalmas, képes a néhány %-os nedvesség tartalomtól akár 80%-os nedvesség tartalmú szuszpenziók, zagyok, masszák, paszták, szűrőpogácsák és nedves porok kezelésére is.

A Drymeister® 75%-kal kisebb helyigénnyel rendelkezik és 30-40%-kal kisebb az energiafelhasználása, az elpárologtatott nedvességre vetítve, mint a hagyományos módszereknek. Így a gyors szárító kifejezetten hasznos berendezés lehet olyan élelmiszer- és vegyipari termékeknél, mint a rovarölő szerek, pigmentek, vagy takarmányok.

A gyors szárító rendszer előnyei

  • Ultra finom és egyenletes végtermék.
  • Nagy elpárologtatási teljesítmény.
  • Kompakt kialakítás.
  • Több célú.

Száraz és nedves porok mechaanikus és termikus keverésére, szárítására és tömörítésére szakosodott.

Filenév Filetípus Fileméret
Brochure_ HMBV_Drying.pdf application/pdf 2.68 MB