Vegyipari dagasztógép

Vegyipari dagasztógép: a rendkívül magas szilárd-anyag tartalommal rendelkező, erősen viszkózus anyagok hatékony keverése nehézkes lehet, és a hagyományos sajtoló (extrúder) típusú gépekkel kapott eredmények, gyakran nem kielégítőek.  A dagasztási technológiával sokkal alaposabb és intenzívebb keverés érhető el, és magasabb szilárd-anyag tartalmú keverék nyerhető.  Ezek a gépek, folyamatos és nagymértékben szabályozott dagasztási eljárást nyújtanak, ami a kívánt minőségű eredményt adja.

Kínálatunkban 3 féle vegyipari dagasztógép érhető el:

Az IKA, Conterna gépe, egy több-kamrás dagasztó, amit folyamatos üzemeltetésre terveztek.  A technológia az egész világon szabadalmi jogvédelem alatt áll.  Az alapgép, hat kamrát tartalmaz, egy vízszintes blokkban elrendezve.  Mindegyik kamra két dagasztó elemet tartalmaz, amiket egy változtatható frekvenciás, váltóáramú motor hajt meg.  Minden kamrához tartozik egy függetlenül szabályozott motor.  A folyékony és szilárd összetevőket a folyamat igényei szerint vezetik be az egyes kamrákba, és a keverék kamrából kamrába halad, a forgórészek dagasztó hatása következtében.  A motor fordulatszámának és az ürítési sebességnek a beállításával, a felhasználó szabályozhatja a termék, gépben való tartózkodási idejét, a kívánt eredmény elérése érdekében.  A folyamatos dagasztó mozgás biztosítja az egyenletesen kevert termékek, és a rendkívül magas szilár- anyag tartalmú termékek előállítását. Az egységek rendelkezésre álló teljesítmény-tartománya: 80 – 4.000 kg/óra.

Az IKA, HKD és HKS néven ismert, nagyteljesítményű dagasztógépei iker-edényes dagasztók, vízszintes elrendezésű dagasztólapátokkal, amik nagyon magas viszkozitású keverékek előállítására képesek. Ezek a gépek, a dagasztóelemek megválasztása szempontjából, egyediek, mert keverékek széles választékához alkalmasak, változó szilárd anyag tartalommal.  Ez a rugalmasság lehetővé teszi a felhasználók számára olyan dagasztólapátok megválasztását, amiket az adott, keverendő anyagra optimalizáltak.  A dagasztólapátok egymásba nyúlnak, és 2.1 arányú hajtásúak, létrehozva a dagasztólapát felületek alternáló mozgását, egymás felé és egymástól távolodva.  Ez a mozgás erősen dinamikus nyomás gradienseket és nyíróerőket hoz létre, ami kiváló diszperziós eredményeket hoz.  A dagasztólapátok sebessége fokozatokban szabályozható, egy változtatható frekvenciájú meghajtással.  Az egységek megtisztítása és karbantartása könnyű, mivel a dagasztótál teljes oldalfala eltávolítható.  Így, a megtisztításhoz hozzáférhetővé válnak a dagasztólapátok és a kihordó csiga, egy termékváltás során.

Az IKA, Planetron HKV berendezése, egy strapabíró, függőleges elrendezésű dagasztógép, két dagasztólapáttal.  A keverőlapátok felső rögzítése és meghajtása lehetővé teszi, hogy egyetlen tömítés se kerülhessen soha érintkezésbe a termékkel.  Ezek a gépek kíváló dagasztási és diszpergálási eredményekkel rendelkeznek, az egymásba bekeverő dagasztólapátoknak köszönhetően.  Az egyik lapát a másik körül, keringő mozgást végez, míg a két lapát, együttesen, szaggató hatást fejt ki, nagy nyomásváltozásokat és nyíróerőket kifejtve a feldolgozásban lévő anyagra.  A gépet meghajtó, áttételi művel szerelt motor változtatható frekvenciás meghajtást ad, lehetővé téve a keverőlapátok fokozatmentes sebességszabályozását, ezáltal a felhasználó pontosan szabályozhatja az eljárást és a jobb eredményeket.  A HKV sorozat valamennyi keverőedénye fűthető vagy hűthető.  A rendelkezésre álló egységek munkatérfogat-tartománya: 0,5 to 1.600 liter.

Előnyei

  • Intenzívebb és alaposabb keverés.
  • A termék a keverőben huzamosabb és szabályozott ideig tartózkodik.
  • A hagyományos sajtolási technológiákkal szemben, magasabb szilárd anyag tartalom érhető el.
  • A gép rugalmas kialakítása, a gép átalakítása nélkül  teszi lehetővé a termékváltást.
  • A folyamatos eljárás teljesítménye nagyobb, helyigénye kisebb.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.

Filenév Filetípus Fileméret
IKA Conterna brochure.pdf application/pdf 0.46 MB