Üveg szárító gép

Üdítők palackozásánál, illetve az üvegek tisztítási folyamata során gyakran tapasztalhatunk visszamaradt nedvességet az üveg felületén és a zárókupakokon. Ez veszélyeztetheti a technológia soron következő folyamatait, mint például a palack címkézését. Egy célirányosan tervezett, sűrített levegőellátást nem igénylő üveg szárító gép alkalmazása segíthet elkerülni ezt a jelenséget, egy látványosan jobb szárítási folyamattal.

Szárító rendszer üveg palackok lefúvatására

A Jetair Technologies JetTunnel System berendezése kiváló szárítási hatékonysággal rendelkezik, és kifejezetten a üdítőital gyártás során használatos üveg palackok lefúvatására lett tervezve. A nagyteljesítményű centrifugális befúvó nagy sebességű levegőt juttat a speciálisan tervezett légborotvákhoz, ezzel biztosítva a különleges szárítási hatékonyságot, növelve az áteresztő képességet.

A JetTunnel berendezés kialakítása olyan, hogy meglévő rendszerekbe azonnal integrálható, különösebb előkészület nélkül is, rendszerint a minőségellenőrzési/címkézési egységek elé. Az egység egyszerű bementi szállító szalaggal van felszerelve. Az áteresztőképesség óránként akár 120 000 darab palack is lehet, köszönhetően a speciális légborotva rendszernek.

A légborotvák elrendezése, a nagy-teljesítményű, centrifugális befúvó rendszer alkalmazása teszi lehetővé az egyedi igényekhez történő kialakítást és a meglévő rendszerek illesztését. A lefúvató az üveg palackok számos fajtájához alkalmazható, különböző alakú, méretű és alapanyagú palackokat képes kezelni. A JetTunnel különböző teljesítményű motorokkal rendelhető, akár 90 kW-os egységgel, ezzel tökéletesen igazodik az Ön egyedi igényeihez.

A nagy-teljesítményű, centrifugális befúvó rendszer tiszta, szűrt, olajmentes levegővel látja el a légborotvákat, így a szárítási folyamat energiafelhasználása akár 70%-kal is csökkenthető a hagyományos, sűrített levegővel működő egységekhez képest.

 

Üveg szárító gép előnyei:

  • Az üzemeltetési költségek akár 70%-kal is csökkenthetők
  • Szárítási teljesítmény akár óránként 120 000 palack is lehet
  • A palackok széles skáláján alkalmazható, különböző alakú, méretű és alapanyagú palackokat képes kezelni.
  • A burkolatok felfogják a lefújt részecskéket – csökkentve ezzel a környezet a koszolódását
  • Egyedileg tervezett légborotva rendszer, az elvárt követelményeknek megfelelően

JetAir Technologies designs and manufactures air knife drying and blow off systems for containers and consumer packaged goods.