Ultra turrax szakaszos üzemű diszpergáló

Szakaszos üzemű diszpergáló gép: Három kivitelben is létezik ( Ultra-Turrax UTL , DISPAX-REACTOR® DRS, DR) ,  a forgó-/állórész alapelv szerint működő berendezéseket gyakran használják, amikor a hagyományos keverési módszerek nem érhetik el a kívánt eredményeket.  Ez egy nagyteljesítményű diszpergáló berendezés, ami majdnem minden keverési körülmény között képes elérni a kívánt eredményt, ahol más gépek kudarcot vallanak.

Ultra turrax keverő, változatos telepíthetőséggel, egyetlen robusztus egységben

Az IKA ULTRA-TURRAX UTL 2000 egy nagy teljesítményű, egylépcsős diszpergálógép, amelyet emulziók és szuszpenziók előállítására használnak. Az UTL 2000 a rotor-állvány elven működik, és a legjobban alkalmas olyan folyamatos alkalmazásokhoz, amelyek a hagyományos keverési módszerekkel nem valósíthatók meg. Az UTL egyfokozatú diszpergálógép egy keverőszerszámmal van felszerelve, amely mérsékelt nyírást biztosít a keverési és homogenizálási folyamatok általános céljára. Annak érdekében, hogy az UTL-t a különböző alkalmazási igényeknek megfelelően lehessen konfigurálni, az IKA keverőelemek széles választékát kínálja minden gépmérethez. A szakaszos folyamatoknál az UTL gépet recirkulációban egy keverőtartály fölött helyezik el.

A teljesen folyamatos folyamat során a keverendő komponenseket különböző bemeneti csatlakozásokon keresztül megfelelő sebességgel adagolják a gépbe. Ezeket az összetevőket ezután a gépben alaposan összekeverik, diszpergálják vagy homogenizálják, majd a kivezető nyíláson keresztül kiürítik a gépből. Így minden részecske vagy csepp kezelést kap, ami szűk részecske- vagy cseppméret-eloszlást eredményez, minimális koncentráció/minőségi eltérésekkel. Ezenkívül az UTL 2000 szivattyúzást hoz létre, amely alacsony vagy közepes viszkozitásnál legfeljebb kb. 20 m-es (kb. 2 bar) átfolyásnál használható.

Az ULTRA-TURRAX UTL 2000 nagy nyíróerejű diszpergálógép nyolc méretben kapható. A lehetséges áteresztőképesség 50 l/h-tól 125.000 l/h-ig terjed. A gépek minden mérete a rotor azonos kerületi sebességével működik, ami megbízható méretnövelést biztosít.

A DISPAX-REACTOR® DRS, egy in-line, szuper nagy nyíróképességű diszpergáló gép, amit a legfinomabb mikro emulziók és szuszpenziók előállítására használnak. A rendkívül magas nyíróerők (akár 190.000 1/s), összekapcsolva a finom, generátor geometriával, lehetővé teszi a cseppek és a szilárd szemcsék nano nagyságrendű méretre őrlését. Az eredményként kapott termék hosszú ideig tartó stabilitással rendelkezik, ami csökkenti az emulzióképző szerek és kitöltő anyagok igényét. A rendkívül nagy energiasűrűség miatt, más, diszpergáló segédletek mennyisége csökkenthető, vagy el is hagyható. A DRS, rendszerint, két-fokozatú forgó-/állórész (generátor) meghajtással rendelkezik. Az akár 40 m/s  kerületi sebesség, gyakran, szükségtelenné teszi a harmadik fokozatot. A DRS, amit ugyanolyan jó minőségű tulajdonságokkal terveztek, mint az ULTRA-TURRAX® UTL és a DISPAX-REACTOR® DR, különösen jól megfelel a kihívást jelentő gyógyszeripari kihívásoknak.  Az egységeket könnyű és megbízható léptékváltáshoz tervezték, és a rendelkezésre álló szállítási teljesítmény-tartomány: 70 – 40.000 liter per óra.

Előnyei

  • Egyszerű, mégis robusztus kialakítás, amely egyet jelent a hosszú élettartammal
  • Egyszerű sebességbeállítás a szíjhajtás segítségével
  • A gép önürítő és CIP-, illetve SIP-képes
  • Az összes nedvesített alkatrész 316L / 316Ti rozsdamentes acélból készült.
  • Akár 16 bar nyomáson is üzemeltethető
  • Gyógyszeripari kivitel kérésre
  • Az ATEX 95 irányelvek szerinti robbanásbiztos kivitelek szállíthatóak.
Ultra turrax

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.