Toner osztályozó

Toner osztályozó: kifejezetten toner és pigmentek osztályozására tervezték.

Zsanérokkal ellátott, teljesen nyitható ház gép egyszerű tisztításáért, amikor terméket vált

A Hosokawa Alpine TSP és TTSP toner osztályozói egy- vagy több-lépcsős, ultra finom osztályozók, amiket különlegesen a toner portalanítására fejlesztettek ki, és így az optimális durva szemcsés termékhez nagy precizitású levágással rendelkezik.

A toner feldolgozás végtermékeinek minőségére vonatkozó követelmények olyan magasak, hogy szemcse számlálókat (Coulter Counter) használnak a minőség ellenőrzéshez. A portalanított durva szemcsés anyag specifikációját %-os értékben adják meg, aminek a jellemző értéke 3 – 10%, < 5 µm-nél kisebb szemcsék esetében. Így a berendezés tervezésénél a fő fókuszt a vágás pontosságára helyezték, de ezen túl a könnyű és biztonságos kezelés, valamint az alacsony beruházási és üzemeltetési költségek is fontos szempontok voltak.

A TTSP, Tandem Toner Separator a TSP toner osztályozó javított változata, a precíziós vágás vonatkozásában. A berendezésben ennek érdekében két, egymást követő osztályozási fokozatot alakítottak ki. Így a TTSP-nél azonos terhelés esetén pontosabb vágás, azonos vágás esetén pedig nagyobb terhelés valósítható meg, mint a TSP-n.

Előnyei

  • Rozsdamentes acél kivitel.
  • Polírozott kivitel: Ra 0.8 µm.
  • Különleges toner alkalmazásoknál három frakciós osztályozás. Ebből a célból az osztályozót a második lépésben felszerelték egy különleges osztályozó kerékkel, és az osztályozó rendszert kiterjesztették a 3 toner por frakció, por és durva szemcse összegyűjtésére.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.