Testreszabható páramentesítő rendszer

Testreszabható páramentesítő: a páramentesítés igénye nagyon változó lehet a különböző projektekben. Egy rögzített beállítás nem mindig találkozik a felhasználó igényeivel. Egy rugalmas páramentesítő, amely az egyszerű légszárítástól a teljes klíma szabályozásig testre szabható, igen hasznossá válik ebben a helyzetben.

A termelési folyamat igényeihez alakítható páramentesítési megoldás

A DST Seibu Giken cég FLEXISORB nevű ipari páramentesítő rendszere beállítható a megrendelő különleges szükségleteinek megfelelően. A Flexisorb páramentesítők a Recusorb R szorpciós technológiát használják, amely forgó szilikagél szárítót és  beépített hő visszanyerőt tartalmaz. A hőt a regeneráló fázisban nyeli el a forgórész, és a „tisztító zónában” adja vissza, amikor a belépő levegő előmelegszik és elveszti a nedvesség egy részét.

A Flexisorb rendszerek 19 – 300 kg/óra (20ºC-os, 60% relatív nedvesség tartalmú) száraz levegőre nézve 900 – 61500 m3/óra kapacitás tartományban érhetők el. Az opciók között van az előhűtés, utóhűtés és utófűtés. A Flexisorb eloxált alumínium keretben van, sima belső kialakítással, külső zárakkal. Az alkalmazások között van szárított vagy poralakú élelmiszerek csomósodásának megakadályozása, a higroszkópos anyagok védelme a gyógyszergyártásban a nedvesség kizárásával csomagolás közben, és a raktározott termékek élettartamának meghosszabbítása.

A testreszabható páramentesítő előnyei

  • Testreszabott megoldás a kívánt bemenő és kimenő paraméterek eléréséhez
  • Csökkenti az energiaköltségeket, azáltal, hogy a Recusorb hő visszanyerő technológia alacsony hőmérsékleten adja ki a száraz levegőt
  • Fenntartja a higiénét a sima, könnyen tisztítható belső kialakítás miatt
  • A gyártóműben történt bevizsgálás nyomán minimális felállítási és üzembe helyezési idő
  • Illik igényes környezetbe is, az opcionális rozsdamentes panelekkel

A  DST Seibu Giken cég a szárító, páramentesítő berendezések vezető nemzetközi gyártója.