A krémszendvicsgyártás során a krém megfelelő stabilizálása és kristályosodása alapvető fontosságú. Ez a stabilizálás általában egy hűtőalagútban történik. A nagy haladási sebességek kihívást jelenthetnek a következetes kenési és hűtési eredményekre.
A Houdijk Pendulum rendszerét úgy tervezték, hogy a krémes szendvicseket egyenletesen terítse szét a hűtőszalag teljes szélességében, vezérlés nélküli szállítószalagok használata nélkül. Azáltal, hogy a szendvicsek sebességét finoman csökkenti a stencilkrémező kilépésénél, lehetővé teszi az egyenletes hűtést és kristályosodást. A szendvicseket megérintő, toló vagy mozgató mechanikus eszközök hiánya azt jelenti, hogy a rendszer könnyen tisztítható és karbantartható, ami csökkenti a szennyeződés kockázatát. Ez a rendszer biztosítja, hogy minden egyes szendvics egyenletes hűtési kezelésben részesüljön, optimalizálva a hűtőszalag hosszát.