Tárcsás szárító

Tárcsás szárító: Amikor egy alacsony sebességű, közvetett szárítási megoldást keres, egy tárcsás szárító lehet a jó választás. Alkalmas különböző termékek, mint szűrőpogácsák, porok,  viszkózus anyagok és granulátumok melegítésére és hűtésére, gyakran használják olyan anyagokhoz, amik nagyon hosszú tartózkodási időt igényelnek vagy tapadós anyagok visszakeverésére.

Közvetett szárítás nagy felület / térfogat arányokkal

A Hosokawa tárcsás szárítója, egy alacsony sebességű, vízszintes, közvetett szárító. Szárító közegként forró levegőt vagy gázt használ a fűtőköpennyel és fűtő-rotorral együtt, ami egy különleges, fűtött tárcsa, egy hengeres, köpenyes házban elhelyezve. Ez a nagy, 85 – 300 W/m²K hőátadási sebesség és a nagy felület / térfogat arány együttesével üzemel. A tartózkodási idő néhány perctől néhány óráig tarthat, szélesebb körben alkalmazhatóvá téve ezt a berendezést, mint szinte az összes többi, ma ismert, közvetett hőcserélőt.

A tárcsás szárító előnyei

  • Alkalmas melegítésre, szárításra, hűtésre, reagáltatásra, bevonat készítésre és/vagy nagy darabok szétszedésére.
  • Termékek, mint nedves porok, nedves szűrőpogácsák, zagyok és viszkózus anyagok széles választékának kezelésére alkalmas.
  • Használható szakaszos és folyamatos üzemmódban, nyomás vagy vákuum alatt is.
  • Hőátadási tényezők, tartózkodási idők és hőmérséklet-profilok széles tartománya egyetlen egységben.
  • Energia-hatékony, termikus hatásfoka: 1,1 – 1,4 kg gőz per kg elpárologtatott víz.

Száraz és nedves porok mechaanikus és termikus keverésére, szárítására és tömörítésére szakosodott.