Tálcazáró csomagológép - élelmiszeripari

Az élelmiszeripari vállalatok tudják, milyen fontos, hogy a csomagolás frissen tartsa és könnyen szállíthatóvá tegye az élelmiszert. A meghosszabbított szavatossági idő és a tömítés sértetlensége érdekében a csomagolásnak csak egyszer nyithatónak, vonzónak és szivárgás mentesnek kell lennie. Viszont csak kevés gép rendelkezik könnyű karbantarthatósággal, maximális munkavédelmi tulajdonságokkal és rugalmassággal azonban erre tökéletesen lkalmas egy tálcazáró csomagológép.

A friss termékek szavatosságának meghosszabbítása

A Colimatic cég TDF jelű berendezése jól integrálható automatikus, nagy teljesítményű gyártó sorokba. Ez a tálca tömítés tökéletes csomagolási megoldás különböző alkalmazásoknál, többek között hús, készételek, friss és fagyasztott ételek stb. számára. A csomagolási lehetőségek között van a tekercs, az újra zárható fedél, vagy a hővel zárható fólia, amely kivételes termék megjelenést biztosít és megakadályozza a szivárgást.

A tálca tömítő programozható digitális érintő képernyővel van felszerelve, amely a kezelő számára a gép működésének teljes ellenőrzését teszi lehetővé,  A különböző csomagméretek mellett használhatók különböző típusú tálcák és fóliák, karton, alufólia és műanyagok is.

A zárt kialakítással és a rozsdamentes acél alapkerettel a TDF csúcsteljesítményt biztosít az elkövetkező évekre. Számos beépített érzékelő és biztonsági megoldás időben azonosítja az esetleges veszélyeket és leállítja a gépet, amíg a hiba el nem hárul.

Tálcazáró csomagológép előnyei:

  • A beállítások termékváltásnál egy gombnyomással megváltoztathatók
  • Kefe nélküli szervo hajtások teszik különösen energia hatékonnyá a TDF-et
  • A gyors szerszám csere lehetővé teszi a gyors váltást termelési vonalak és tálca méretek között
  • Ellenőrzött nyomás, hőmérséklet, és tömítési idő biztosítja a hermetikusan zárt csomagolást