Szennyvízkezelés biogáz égetéssel

A szennyvízkezelés során hagyományosan bojlereket és hőcserélőket használnak a szennyvíz fűtésére. A biogáz természetes mellékterméke annak az anaerob folyamatnak, amelyben a mikroorganizmusok lebontják a biológiailag lebontható anyagokat a szennyvíztelepeken.  Ez az eljárás tisztítja a vizet az újra felhasználáshoz, vagy a biztonságos elhelyezéshez. A biogáz mellékterméket meg lehet tisztítani és fel lehet használni fűtésre a földgáz helyett.

Fenntartható és kiemelkedő hatékonyságú megoldás víz biogázzal való fűtésére

A  Global Water & Energy cég  CALORIX™ nevű rendszere teljesen automatizált módszert használ, amely közel légköri nyomáson égeti el a biogázt egy égőtérben egy rozsdamentes acél tartály alatt. Az előtte bevizsgált hideg szennyvíz folyamatosan, a gravitáció hatására azonos szint mellet folyik át a tartályon és percek alatt felmelegszik.

A hatékony rendszer a víz kondenzációjából származó hőt is felhasználja. Eredményeképpen a CALORIX™  több, mint 100% hatékonyságú.  A hagyományos bojlerekhez képest a CALORIX™ kivételesen tiszta víz fűtő rendszer. Biogázzal helyettesíti a földgázt, így nincs szükség a nagy bojlerekkel járó engedélyekre. Ugyanakkor   a rendszer földgázzal is működik, ha nincs biogáz.

ELŐNYEI

  • Nincs szükség hőcserélőkre, csökkentve a beruházási és karbantartási költségeket
  • A rendszer nem igényel engedélyeket, költséges bojlereket, vagy kazánházat

 

Global Water & Energy is specialized in industrial wastewater treatment and waste-to-energy solutions.