Szelepes zsák töltő

Szelepes zsák töltő: A zsákok megtöltése történhet nyitott zsákszájon keresztül is, bár ennél sokkal termelékenyebb és tisztább töltést biztosít a szelepes zsákba történő töltés ugyanis

a kiszóródás megelőzhető a szelepes rendszerrel

A SIMPLE A1-et megkülönböztető robusztus szerkezete és minimális karbantartási igénye, valamint a kiváló termelési teljesítményre való képessége tette világszerte sikeressé. Több mint 1700 telepítés mind az 5 kontinensen bizonyítja, hogy ez az ideális eszköz a gyors és hatékony zsákolási műveletekhez.

A Paglierani cég A1 sorozatú zsáktöltő berendezése egy műanyag csövön keresztül juttatja be a terméket a zsák belsejébe. Ahogy megtelik a zsák, az anyag összenyomja ezt a „csövet” amely szelepként működve hatásosan és szorosan bezárja a zsák töltő szelepét.

A berendezés súlymérő egységgel felszerelt, így nyomon követi a töltött mennyiséget, folyamatosan kontrollálja azt. A moduláris felépítésének köszönhetően szinte bármilyen gyártósorba beépíthető, és igénytől függően, akár magas szinten automatizálható.

Főbb jellemzők:

 • REZGŐ NYEREG: A töltés során a zsákot egy rezgő nyereg támasztja alá, amely a termék tömörítését végzi a csomagméret csökkentése érdekében.
  A vibrációs löket állítható. Opcionálisan a teli zsákok automatikusan kidobhatók a zsáknyereg pneumatikusan működtetett lengő mozgatásával.
 • VIBRÁCIÓ: 1 és 8 mm között változtatható lökethosszal, amelyet egy speciális, állítható excentrikus tömeg hoz létre.
 • ÁLLÍTHATÓ MAGASSÁGÚ ZSÁKNYEREG: Változó méretű zsákok feltöltésére tervezték.
 • RENDSZERTECHNIKA: A PAGLIERANI filozófiájának megfelelően, amelynek célja a nagyobb termelési hatékonyságot célzó integrált rendszerek tervezése, a SIMPLE A1 zsákológépek kombinálhatók a NE nettó tömegű mérlegelő gépekkel.
 • SZELEPMÉRETEK : STANDARD A SIMPLE sorozat a 110 mm – 130 mm – 150 mm – 180 mm szabványos méretű szelepekhez (azonos szelepmérettel) alkalmas zsákolónyílásokkal szerelhető fel. Különleges (a fent felsoroltaktól eltérő) szelepméretekhez való kifolyócsövek is rendelhetők kérésre.
 • ÓRÁNKÉNTI GYÁRTÁSI SEBESSÉG: A gyártási sebesség a szelepmérettől, a terméktípustól és a zsák súlyától függ.
 • A PORLERAKÓDÁSI ZÓNÁK MINIMALIZÁLÁSA: A zsákológépet a legszigorúbb higiéniai előírásoknak megfelelően tervezték, minimalizálva azokat a zónákat, ahol porlerakódás keletkezhet. A zsákológépet kiegészítik egy, a zsákolási folyamatok során keletkező por elszívására szolgáló elszívóval is (az elszívó ventilátor nem tartozék). A töltési műveletek során keletkező por összegyűjtésére a zsákolócsőre szerelt porelszívó csatlakozás van felszerelve.
 • ZSÁKOLÁSI CIKLUS AUTOMATIKUS INDÍTÓBERENDEZÉS: A zsákolási ciklus automatikusan aktiválódik, amint a zsákot a kifolyócsőre helyezik. Zsák jelenlétét érzékelő készülék (az automatikus üres zsákadagolóhoz való csatlakozáshoz). Az érzékelő letiltja a töltést, ha a zsák nincs megfelelően a zsákoló kifolyócsőre illesztve.
 • ULTRAHANGOS LEZÁRÁS: A SIMPLE sorozatú zsákológépek felszerelhetők ultrahangos záróegységet tartalmazó zsákszelepes zárórendszerrel (A).
  Ez a teljesen automatikus rendszer a zsákológépre van felszerelve, és a következőket tartalmazza:

A szelepes zsák töltő gép előnyei

 • Csökkenti a veszteséget (a kiszóródás minimalizálásával)
 • Megbízható, könnyű karbantartással
 • Alkalmas agresszív környezetben való működésre is
 • Megfelel a nemzetközi biztonságtechnikai szabályzásoknak

A Paglierani egy jól ismert olasz gyártó, aki elsősorban a kis- és közepes méretű zsákolási problémákra kínál megoldásokat.