Szakaszos üzemű diszpergáló gép

Szakaszos üzemű diszpergáló gép: a forgó-/állórész alapelv szerint működő berendezéseket gyakran használják, amikor a hagyományos keverési módszerek nem érhetik el a kívánt eredményeket.  Ez egy nagyteljesítményű diszpergáló berendezés, ami majdnem minden keverési körülmény között képes elérni a kívánt eredményt, ahol más gépek kudarcot vallanak.

Forgó-/állórész alapelvű keverő, változatos telepíthetőséggel, egyetlen robusztus egységben

Az IKA, Ultra-Turrax UTC berendezés, megoldás a termékek jó minőségű keverésére és diszpergálására, amikor a hagyományos berendezések nem használhatók. A forgó-/állórész alapelv szerinti kiépítésben, a berendezés tartalmaz egy motort, szerelőkeretet, egy állórészt és egy rotor meghajtó tengelyt. A generátorként ismert, diszpergáló szerszámok választéka rögzíthető a rotorhoz, alkalmassá téve az egységet a legtöbb keverési feladatra.  Ezeket az egységeket fentről lefelé, oldalról, átlósan vagy függőlegesen, excentrikusan elhelyezve lehet használni. Használhatók nyitott vagy nyomás alatti tartályokban. Nyitott tartályban történő használatkor, az egységeket falra szerelik, vagy a padlóra telepítik. Az egységek 150 – 6.000 literes befogadóképességhez állnak rendelkezésre.

A szakaszos üzemű diszpergáló gép előnyei

  • Adaptálható a legtöbb keverési eljáráshoz, köszönhetően a  diszpergáló szerszámok (generátorok) széles választékának.
  • Egyszerű és robusztus kialakítás.
  • CIP és SIP tisztítás, egyaránt lehetséges.
  • Alkalmas akár 10 bar nyomás alatti üzemeltetéshez.
  • Opciós, fokozatmentes sebességszabályozás.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.