Szakaszos keverő folyadékokhoz és szilárd anyagokhoz

Szakaszos keverő folyadékokba porok, szilárd anyagok bekeveréséhez: gyakran, számos gond jelentkezik, amikor az eljárása porok és folyadékok szakaszos keverését követeli meg.  A keverési eljárás lehet lassú, por és oldószer szabadulhat ki a munkahelyi környezetbe, felgyülemlő portömeg jöhet létre, és az összetevők aránya inkonzisztens lehet.  Ez egy olyan berendezés, ami kezeli ezeket a problémákat, és javítja az eljárása hatékonyságát és minőségét.

Megbízható szakaszos porbekeverés javítja az eljárás minőségét és hatékonyságát.

Az IKA, CMX 2000 in-line keverője, megbízhatóan és állandó minőségben, porokat és folyadékokat kever össze egy szakaszos üzemmódban. Több-szintes stator-rotor kialakítása és egyedi szivattyúzási folyamata, lehetővé teszi nagy viszkozitású összetevők feldolgozását, adalék anyagok bekeverését. A rendszert általában Big-Bag ürítő álvánnyal vagy zsákbontóval egybeépítve és tároló, keverőtartályokkal szállítják. Az alkalmazástól és a vevő  követelményeitől függően, a szilárd anyagot egy zsákot kezelő, ömlesztett anyagot leürítő egységen keresztül, vagy zsákból, elszívó lándzsával adják be, míg a folyadék fázis a tároló tartályból érkazik és a keverék oda kerül vissaz.  Az egységek rendelkezésre álló, jellemző, adag térfogat tartománya: 2 – 5.000 liter fölött.

Szakaszos keverő előnyei:

  • Gyártási idő jelentős csökkenése.
  • Zárt rendszernek köszönhetően, por és oldószer emisszió megakadályozása.
  • Csomóképződés megbízható megakadályozása.
  • Nyersanyag adagolási idő csökkenése, nyersanyagok javított lebontása révén.
  • Szilárd anyagok és folyadékok önszabályozó beadása.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.