Ebben a folyamatban a konsolási eljárás szerepe a zsíros fázis és a száraz kakaó újbóli szétosztása, ami létrehozza az ízeket. Az eljárás nagyon fontos a csokoládé végleges textúrája és íze szempontjából. A gyártók a gyártási részleteket tulajdonosi ismeretként védve őrzik.
A Royal Duyvis Wiener (Probat), TC, szakaszos folyadék-konsolója, egy olyan berendezés, ami felügyel a csokoládé konsoló eljárásra, ami keverésből és bepárlásból áll, kiváló minőségű, gazdag csokoládé előállítása érdekében.
A konsolóó a keverőkar segítségével lekaparja az adag felszínét, egyenletesen elosztva a csokoládét, ezzel javítva a terméke viszkozitását, a nyírófeszültség közlésével. Így, a szemcséket csiszolja, és egyenletesen osztja szét, ami a gazdag ízek kialakulását eredményezi. Összevonva egy hatékony, vékony réteges bepárlóval, a nedvesságtartalmat és a nem kívánt ízeket távolíthatjuk el, forró levegőt fúvatva a termék vékony rétegére.
A kakaófeldolgozó és csokoládégyártó gépek, világon vezető gyártója.