Szakaszos folyadék-konsoló

Ebben a folyamatban a konsolási eljárás szerepe a zsíros fázis és a száraz kakaó újbóli szétosztása, ami létrehozza az ízeket. Az eljárás nagyon fontos a csokoládé végleges textúrája és íze szempontjából. A gyártók a gyártási részleteket tulajdonosi ismeretként védve őrzik.

Energia-hatékony konsolás és bepárlás

A Royal Duyvis Wiener (Probat), TC, szakaszos folyadék-konsolója, egy olyan berendezés, ami felügyel a csokoládé konsoló eljárásra, ami keverésből és bepárlásból áll, kiváló minőségű, gazdag csokoládé előállítása érdekében.

A konsolóó a keverőkar segítségével lekaparja az adag felszínét, egyenletesen elosztva a csokoládét, ezzel javítva a terméke viszkozitását, a nyírófeszültség közlésével. Így, a szemcséket csiszolja, és egyenletesen osztja szét, ami a gazdag ízek kialakulását eredményezi. Összevonva egy hatékony, vékony réteges bepárlóval, a nedvesságtartalmat és a nem kívánt ízeket távolíthatjuk el, forró levegőt fúvatva a termék vékony rétegére.

AZ ÖN SZÁMÁRA NYÚJTOTT ELŐNYÖK

  • Optimális kúposító hatás.
  • Nyírófeszültség közlése miatt javított viszkozitás.
  • Nedvességtartalom és nem kívánt ízek hatékony hatékony eltávolítása.
  • Egyszerűen felszerelhető meglévő gyártósorának tartályára.
  • A termékével érintkezésbe lépő valamennyi alkatrész rozsdamentes acélból készül.

A kakaófeldolgozó és csokoládégyártó gépek,  világon vezető gyártója.