Szakaszos csokoládé-gép, függőleges golyósmalommal

Szakaszos csokoládé-gép: a kakaó likőr, kakaópor, cukor és lecitin keverésére és finomítására több módszert is használnak. Ezt elvégezhetjük egy vízszintes golyósmalomban és folyadék kúpos bevezetésével.

Tömör kiépítésű, házi csokoládé-massza feldolgozás

A Royal Duyvis Wiener (Probat Food) Qchoc-400, egy minden-az-egyben csokoládé feldolgozó rendszer. Egyszerűen telepíthető és üzemeltethető, és az alap összetevők felhasználása mellett a kapacitása 50 – 400 kg csokoládé adag lehet. Az elő-keverőt, egy golyósmalmot és egy vékony réteges bepárlót tartalmazó rendszert hatékonyságra és tartósságra tervezték.

A keverőből a masszát átszivattyúzzák egy Wiener golyósmalom függőleges őrlő-kamráján. Amikor a csokoládé elérte a kívánt finomságot, a nedvességtartalmat, az illó aminosavakat és a nem kívánt ízeket eltávolítják a keverékből. A terméket először egy nagy nyíróhatású kamrába adagolják. A nyírófeszültséget ébresztő szerkezet átmenetileg csökkenti a keverék viszkozitását, ezáltal megnövelve a vékony réteges bepárló hatékonyságát.

A szakaszos csokoládé-gép előnyei

  • Egyenletes termék-minőség.
  • Egyszerű, teljesen automatikus üzemeltetés.
  • Minimális a helyigénye, alapozást nem igényel.
  • Alacsony energiafelhasználás.
  • A receptúra és a termék-összetétel szempontjából, rugalmas.

A kakaófeldolgozó és csokoládégyártó gépek,  világon vezető gyártója.