A sütés a diós rágcsálnivalók egyik leggyakoribb elkészítési módja. Az olajok jellegzetes ízeket, textúrákat és aromákat hoznak létre, de a diófélékben a felszívódás aránya lényegesen alacsonyabb, mint más termékek esetében. Ezért a sütőolaj minőségének megőrzése érdekében hatékony rendszerre van szükség a megfelelő olajforgalom eléréséhez.
A Kuipers NU sütőberendezése a hagyományos rendszerekhez képest akár 40%-kal kevesebb olajmennyiséget igényel. Az alacsonyabb olajmennyiség gyorsabb olajcsere-időt tesz lehetővé, ami jobb minőségű sütőolajat biztosít a teljes gyártási folyamat során.
Az optimalizált termékszállító rendszerrel felszerelt sütőüzem a dióféléket és a nem kívánt részecskéket hatékonyan továbbítja egy fejlett papírszűrő egységbe. Ez a módszer amellett, hogy megakadályozza a diómaradványok okozta olajromlást, hozzájárul a teljes olajmennyiség csökkentéséhez is.
Az NU sütőüzem egy teljes diófeldolgozó sorba integrálható, 500 kilogramm/órás termelési kapacitással.