Sütőipari adagolórendszer „mikro” komponensekhez

A kis mennyiségű poralakú összetevők, mint az aromák, színezők és egyebek tárolása és adagolása kritikus pontja sok édesipari, finompékárú és sütőipari gyártó sornak. Az ilyen összetevők pontos adagolása és a hermetikus tárolása létfontosságú a termék minősége és a veszteség csökkentése szempontjából. Egy, a mikroösszetevők kezelésére szolgáló sütőipari adagolórendszer csökkenti a selejtet és növeli a termelés hatékonyságát.

Por alakú mikro-összetevők hermetikus tárolása és pontos bemérése

A Cepi cég által ajánlott Trimix System teljesen moduláris és bővíthető rendszer a por alakú mikro-összetevők tárolására és pontos adagolására.

A Trimix rendszer különösen a kihívást jelentő összetevőkhöz alkalmas, mint a tejpor, kakaópor és só. A veszteség csökkentése érdekében a Trimix úgy van kialakítva, hogy nincs a tárolóban vagy az adagolóegységben olyan holt tér, ahol a termék megtapadna.

A kiporzás elkerülése céljából a Trimix elszívó-rendszerrel van felszerelve, ami közvetlenül a zsákokból működik. A teljesen önműködő szívott adagolás mellett a Trimixnek van kézi működésű változata is akár asztali méretben, ahol nincs igény a por ellenőrzésére.

A modul rendszerű kialakítás azt jelenti, hogy a felhasználó meghatározott termék tulajdonságaihoz és hely igényéhez szabható.

A továbbfejlesztett változatok tartalmaznak beépített homogenizálót, vonalkód-leolvasót és követőt, valamint a ciklusok számát növelő gyorsított ürítést.

Sütőipari adagolórendszer előnyei:

  • A tapadásra hajlamos porok, mint kakaó és tejpor adagolására is alkalmas
  • Megerősített szívótechnológia megszünteti a veszteséget
  • Teljesen automatikus működés, ha szükséges, gyorsított ürítéssel
  • Vonalkód-leolvasás és nyomon követés is választható
  • A modul rendszerű kialakítás a felhasználó meghatározott igényeihez illeszkedhet

 

Cepi Spa (http://www.cepisilos.com) is an Italian company specialized on silos and dosage equipment for bakery and confectionery industry. It has patent technology for ATEX silos for for explosive materials like sugar.