Sredder - Torzióval szemben ellenálló

Sredder: amikor nagyon nehezen aprítható anyagokat sredderez (zúz össze), szüksége lehet egy olyan különleges konstrukció megválasztására, ami megakadályozza, hogy műanyag fólia vagy szálak tekeredjenek fel a tengelyre, és leállítsák az eljárását.

Még a legnehezebben kezelhető anyagokat is gond nélkül sredderezi

A Hosokawa  Alpine DL DuraLine Shredder berendezése nehéz, torziónak ellenálló szerkezetű készülék. A tengelyen elhelyezett kések speciálisan merev acélból készülnek, és egy különlegesen perforált alaplemez körül forognak. Ezt a kialakítást multi-edge technológiának nevezik, ami a Hosokawa Alpine saját szabadalma. Ez teszi lehetővég a termék méretének pontos beállítását. A berendezés menüjében a feldolgozott anyagok specifikus tulajdonságainak függvényében többféle beállítás tárolható. A késpengéknek az ellenkező oldalon lévő  pengékkel való pozitív összezárása miatt, az olyan anyagok, mint műanyag fólia vagy szálas anyag, megbízhatóan összeszaggatható, és nem tudnak feltekeredni a tengelyre.

A sredder előnyei

  • Minimális vágási szabad távolság, a precíz és biztos vágókés rögzítő rendszernek köszönhetően.
  • Vágókések egyszerű és önbeálló rögzítése.
  • Nagy ütőerő, amit a tengelybemart késtuskók biztosítanak.
  • Modul-rendszer.
  • Forgás közben önmagát hűti.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.