A pékségeknek, amelyek olyan termékeket szolgálnak fel, mint a croissant, péksütemények és egyéb sütött finomságok, állandó hőmérsékletet és páratartalmat kell fenntartaniuk a bizonyítási vagy végső erjesztési folyamat során. Ez lehetővé teszi, hogy az összes tészta egyenletesen megkeljen, mielőtt a sütőbe töltenék.
Az Orange Freezing spirálfagyasztója egy olyan rendszer, amely a sütött termékek pontosan szabályozott hőmérsékletű környezetben történő fóliázására szolgál. A rendszer az Orange Freezing Opti Flow vízszintes légáramlású kialakításával rendelkezik, amely a sütési folyamat során végig fenntartja a hőmérsékletet és a levegő sebességét. A rendszer egy higiénikus dobozból áll, benne egy spirális szerelvénnyel és egy párologtatóval. A pékárut a spirális egységbe töltik, ahol a hőmérsékletet és a páratartalmat a teljes pácolási folyamat befejezéséig szabályozzák. A doboz rozsdamentes acél falakkal és mennyezettel rendelkezik, padlója szigetelt. A spirálszerelvény csapágyai és meghajtásai a higiénia és a gyors karbantartás érdekében a kamrán kívül vannak elhelyezve. A doboz állítható lábakkal is fel van szerelve a gyors telepítés érdekében.
Az Orange Freezing ipari hűtési és fagyasztási rendszerek holland gyártója, a spirális, IQF, kartondobozos és érintkező ütközős kialakítású rendszerekig. Alkalmas alkalmazások: pékáruk, hús, hal, készételek, fagyasztott gyümölcsök.