Spirál légsugármalom

Spirál légsugármalom: gyakran használják a gyógyszeriparban és a finom vegyszerek gyártásában is. A spirál légsugaras őrlés során nagynyomású sűrített levegőt vagy más gázokat használnak, aminek segítségével az anyag önmagával ütközve aprózódik, így eléri az 1 – 5 um-es szemcseméret tartományt.

Őrlés nagy finomsággal és minimális szennyezéssel

A Hosokawa Alpine spirál légsugármalma az AS Aeroplex, amit finom vegyszerek és gyógyszerek gyártásához használnak.

a száraz anyagok szemcséinek rendkívül apró méretűre csökkentésével, amelyek kristályos szerkezetűek és Mohs keménységük.

Mivel forgó alkatrészeket nem tartalmaz, következésképpen csapágyazások és tengely-tömítések sincsenek, így kenőanyagokat sem használ. Ezért, az ilyen forrásokból származó szennyezés, lehetetlen.

Ezt a berendezést gyakran használják a gyógyszeriparban, a finom vegyszerek gyártásához, és széles  körben alkalmazzák polimer porok előállításához a műanyagiparban, ragasztó szerek, kozmetikumok, festék és tinta vegyületek, gyógyszerek és egyéb termékek gyártásához.

A spirál légsugármalom előnyei

  • Függőleges őrlőház az egyszerű kezeléshez.
  • Különleges geometriájú őrlőzóna a túl méretes szemcséket nem tartalmazó termékekhez.
  • Rozsdamentes acél kiépítés, a termékkel érintkező felületek igen magas minőségű kikészítése (rendelés-specifikus, egyedi igény szerint).
  • Könnyen szétszerelhető és tisztítható.
  • Robbanás ellen védett kialakítás.
https://www.youtube.com/watch?v=wl3cq0k0T7M

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.