Rövid útvonalas lepárló

Rövid útvonalas lepárló: a rövid útvonalas desztillálással a forrási hőmérséklet jelentős csökkenése érhető el, az üzemi nyomás csökkentésével. Ez egy folyamatos eljárás, nagyon rövid tartózkodási idővel.

Bepárlás alacsony üzemi nyomáson, nagyon gyengéd desztillálással

A VTA, rövid útvonalas lepárlóinak különleges kialakítása lehetővé teszi az üzemi nyomás akár 0,001 mbar értékre csökkentésével. A nagyon alacsony üzemi nyomás, nagyon alacsony desztillálási hőmérsékletet tesz lehetővé, és ezért, egy nagyon gyengéd desztillálásra van lehetőség. A rövid útvonalas desztillálás lehetővé teszi a nagy molekulasúlyú és magas forráspontú termékek termikus szétválasztását.

A rövid tartózkodási időnek köszönhetően, alacsony a lepárlási hőmérséklet, és minimálisra csökkenthető a koncentrátum azonnali lehűlése, a termikus stressz és a termék elbomlása.

A berendezés alkalmas a koncentrálásra, frakcionálásra, desztillálásra, megtisztításra és a magas forráspontú összetevőkhöz.

A rövid útvonalas lepárló előnyei

  • Folyamatos desztillálási eljárás.
  • Nagyon alacsony üzemi nyomás.
  • Rövid tartózkodási idő.
  • Magas bepárlási sebesség.
  • A lepárló falán kevés a lerakódás.

VTA (http://www.vta-process.de/), vékony-réteges és rövid utas desztilláló üzemeket gyárt, laboratóriumi és ipari méretekben, valamint, ilyen üzemek komponenseit.