Raklapozó robot

Elsősorban nagy sebességű és nagy teherbírású raklap képzési feladatokhoz lett kifejlesztve a Paglierani cég Raklapozó robot -ja. A raklap layout -ok könnyen változtathatóak a zsák típusoknak megfelelően.

Humanoid típusú robot raklapozó rendszer.

Amennyiben magasabb fokú automatizáltságban gondolkodik, úgy a Paglierani cég Anthropomorphic robotkar révén ezt könnyen megteheti. A robotkart elsősorban zsákok raklapra helyezésére használják, de pl dobozok rakodása is szóba jöhet a megoldások között. Segítségével csökkenthet a szükséges emberi erőforrás, ráadásul könnyen átállítható a különböző termék típusok között. A robot képes rugalmasan kezelni különböző feladatokat párhuzamosan.

Lehetséges több sorban is érkeztetni a termékeket, illetve több raklap egyidejű összeállítására is alkalmas. A beérkező termékek jellemzően görgős szállítópályán érkeznek a robot felvételi pontjához, ahol a megfogó fej képes a görgők között benyúlni, és a zsákot felvenni. A megfogó fej úgy van kialakítva, hogy a zsákok a lehető legkisebb magasságból legyenek „ráejtve” a rakatra. Képes arra is, hogy több rakatot állítson össze, több különböző pozícióban,  amennyiben rendelkezésre áll elegendő hely. A kész raklapok mozgatása kialakítható akár görgős szállítópályával, vagy akár „manuális” targoncás megoldással is, így garantálva a maximális rugalmasságot.

A paglierani cég termékeivel teljesen automatizálható szinte minden olyan üzem, amely zsákolt termékek előállításával foglalkozik.

Előnyei:

  • Sokoldalúan használható rakodási megoldás
  • Kisebb alapterületet igényel, mint a hagyományos rakodás
  • Agresszív környezetben is megfelel
  • Megbízható
  • Könnyű karbantartás
  • Megfelel a nemzetközi biztonságtechnikai szabványoknak