Pormentesítő gép - lefúvatás termékekről

Pornemű anyagok üveg vagy műanyag tégelyekbe történő csomagolása esetén porlerakódás keletkezik a tárolóedények falán, ezeket el kell távolítani, mielőtt a tárolók a gyártási folyamat következő egységébe kerülnek, úgy, mint a címkézés, feliratozás, másodlagos csomagolás. Egy célirányosan pornemű anyagok kezelésére tervezett pormentesítő gép, amely megakadályozza a sztatikus tapadást, csökkenti az üzemeltetési költségeket és minimalizálja a pormentesítésre szolgáló technológia kialakítására szolgáló terület méretét.

Ionizált levegőjű légborotva, pormentesítésre tervezve

A Jetair Technologies PowderJet egy célirányosan pornemű anyagok lefúvatására tervezett rendszer, amely eltávolítja a tárolóedényekből a lerakódásokat, illetve egyéb szennyeződéseket. A PowderJet ehhez ionizált levegőt használ, a maximális tisztaság biztosítása érdekében.

Eltérően a hagyományos, sűrített-levegős berendezésektől, a PowderJet egy különlegesen hatékony, direkt levegőbefúvásos egységet alkalmaz. Ez tiszta, szűrt, olajmentes, ionizált levegőt jelent, ami 70%-os energia megtakarítást biztosít a hagyományos, sűrített levegős berendezésekhez képest.

A légáram ionizálása kiküszöböli a sztatikus tapadást, ez eredményezi a tökéletes lefúvatást a tároló edények/tégelyek teljes felületéről. Az Jetair Technologies bármelyik, az igényeknek megfelelően egyedileg tervezett légborotva rendszere biztosítja, hogy a tároló edények tisztán, és a következő technológiai lépésre készen hagyják el a berendezést.

Az egységek kialakítása olyan, hogy azonnal illeszthetőek egy meglévő vonal elemeihez. A PowderJet csak 1,5 A m hosszanti helyet igényel a technológiai vonalban, az opcionálisan választható HEPA szűrők széles választékával. A CIP rendszer és a hálózat integrációja Ethernet, Profibus vagy DeviceNet segítségével megoldható.

Pormentesítő gép előnyei:

  • A működtetés költségei akár 70%-kal is csökkenthetőek
  • Az ionizált levegőnek köszönhetően a sztatikus tapadás kiküszöbölhető, ennek köszönhetően maximális hatásfokú a szennyeződések eltávolítása
  • A teljesen zárt rendszerben vákuum alatt működik, ez megakadályozza a környezet szennyeződését.
  • Helytakarékos kialakítás