Porbekeverő - Jetmixer

Porbekeverő: A porok folyadékokba történő hatékony keverése döntő fontosságú lépés a nyereséges gyógyszeripari gyártás szempontjából. Az olyan műveleteknél, ahol alacsony nyírásra és magas termékintegritásra van szükség, egyetlen más technológia sem teljesít olyan jól, mint az ILC Dover JetMixer™ rendszere. A JetMixer™ néhány ügyesen megtervezett, elegánsan egyszerű komponensből áll.

A por teljes feloldása, csomósodás nélkül

A működéshez szükséges hajtóerőt jellemzően egy forgólapátos, pozitív kiszorítású szivattyú biztosítja. Az egyetlen mozgó alkatrésznek köszönhetően a szivattyú könnyen tisztítható, egyszerűen karbantartható és hosszú élettartamú marad. A JetMixer™ a szabványos kompakt, mobil és fix csúszdára szerelt formákon kívül könnyen konfigurálható úgy, hogy megfeleljen a pormentes technológiai környezetnek. A nitrogéntakarással és más inertgáz-védelmi protokollokkal teljes mértékben kompatibilis alkatrészekkel, valamint a folyamat követelményeitől függően fűtésre vagy hűtésre alkalmas köpenyekkel is szállítható. A csomósodó vagy aggregálódó porok esetében forgó fésűs rendszereket kínálunk fluidizáláshoz vagy a JetBreaker™ rögtörő rendszerünket. A szuszpendált részecskék esetében a homogenizátorok kalibrálhatók a meghatározott végső részecskeméret előállításához.

A tartályrendszer és a a venturi elv által generált vákuum állandó szintje biztosítja a tökéletes keveredést, nagy viszkozitású folyadékok esetében is. A rendszer egyaránt jól működik szilárd szuszpenziók folyadékba keveréséhez vagy folyadék-folyadék keveréshez. A komponensek minden esetben egyenletesen homogén folyadékot alkotva keverednek.

Az energiafogyasztás alacsony, ami hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez. A venturirendszer és a keverőkamra nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, és sima, polírozott áramlási csatornákkal rendelkezik, élek vagy egyéb akadályok nélkül, a WIP/CIP műveletekhez. A rendszer eredendően sima geometriája miatt különösen alkalmas a gyógyszeripari folyamatokhoz, ahol a CIP rendszer elengedhetetlen és a keresztszennyeződés nagy mennyiségű, nagy értékű terméket veszélyeztethet. A JetMixer rendszer 1 cP és 10 000 cP közötti üzemi viszkozitást tud kezelni.

A teljesen rozsdamentes acélból készült rendszer robusztus, és képes nagyon alacsony vákuumban és magas technológiai hőmérsékleten működni.

A porbekeverő előnyei

 • Gyakorlatilag nincs a porra kifejtett nyíróerő és a termék jelentéktelen felmelegedése, így a por tulajdonságai megmaradnak
 • A por részecskénkénti adagolása az erős vákuum segítségével javítja a keveredést
 • Hatékony porszállítás a következő viszkozitásoknál: 1 cP-től 10 000 cP-ig
 • Gyors keverés
 • A por teljes feloldása, csomósodás nélkül
 • Nagyon alacsony energiafogyasztás
 • Kis helyigényű és mobil kialakítás, amely lehetővé teszi egy rendszer használatát több folyamathoz
 • Rugalmasan csatlakoztatható csatlakozók vagy merev leválasztókkal, FIBC ürítőállomásokkal
 • Javított ergonómia a jobb munkabiztonság érdekében (padlószinten, a félemeletre szerelt tartályok alatt működik)
 • Hatékony WIP/CIP-t biztosító geometria (helyben mosás/helyben tisztítás)
 • Könnyen kezelhető viszkózus oldatokat tartalmazó kialakítás

ILC Dover (http://www.ilcdover.com/),cGMP-től nanogramm szintű porok befogadására alkalmas, egyszer használatos rendszerekkel támogatja a gyógyszeripart és a bio-gyógyszeripart.