Picoline

Az Alpine Picoline egy sokoldalú laboratóriumi berendezés, melyhez akár tíz, különböző feldolgozó feltét csatlakoztatható. A Picoline alkalmas akár 1 g gramm tömegű minták feldolgozására, így ideális kutatási és fejlszetési célokra, elsősorban a gyógyszeripar, a kerámiaipar és a különleges vegyszerek gyártásában.

Egyszerű üzemeltetés, pontos eredmények

A Hosokawa Alpine Picoline berendezését néhány grammos, por állagú anyagok kísérleti feldolgozásához tervezték. A feltétek között találhatók őrlőelemes malmok, mint a picocrush, picoplex és picocross impakt malmok, és a picozirk osztályozókerekes malom; légsugármalmok és szélosztályozók, mint a picosplit, picojet és piconizer, vagy a porkeverő picomix.

A berendezés moduláris kialakítású, a felhasználó igényeitől függően lehet változtatni a feldolgozó egységet, az adagolót, illetve a por felfogását végző szűrőt. Mindezek egy ergonomikus, asztali platformon kapnak helyet. A kompakt kialakításnak köszönhetően a berendezés akár egy meglévő laboratóriumi elszívófülkében is elhelyezhető. A berendezés rozsdamentes acél háza gondoskodik a könnyű tisztíthatóságról.

A berendezés vezérléséről egy érintőképernyő gondoskodik. Az üzemelési adatok, beállítások, diagramok és táblázatok a képernyőn jeleníthetők meg. Minden egyes platform egy LAN kapcsolattal rendelkezik a nyomtató, vagy a LIMS rendszer csatlakoztatásához. A kapott adatok exportálása USB adathordozóra szintén lehetséges.

 

A Picoline előnyei

  • Korai stádiumú fejlesztési lehetőségeket kínál, alacsony beruházási költséggel.
  • Kompakt, moduláris felépítés, akár 10 különböző feltéttel
  • Érintőképernyős vezérlés
  • Könnyű tisztítás

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.